Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi felvételinél melyiket...

Egyetemi felvételinél melyiket veszik figyelembe?

Figyelt kérdés

Tavaly érettségiztem középszinten x tárgyból, idén pedig szintemelőt tettem belőle. Egyetemi felvételinél mindenképpen az emelt szintűt veszik számításba? Akkor is, ha középszinten jobb %-ot értem el?

A jelentkezési lapon feltüntettem a korábbi eredményeimet.

2013. jún. 4. 17:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Nos. Ha az adott tárgy beszámít a szakon ahol jelentkezel, akkor szerintem jobban jársz, ha az emeltet számíttatod be, mert azért kapsz pluszpontot. Ha viszont nem számít be, és százalékban jobb a közép, akkor gondolom te választhatod ki, akkor érdemesebb a középszintűt. Mindkettő eredménye benne lesz a bizonyítványban.

Pl nekem közép infó 84% lett, az emelt 70 lesz, mégis jobban járok vele, mert proginfóra jelentkezem, így az emeltért 70+50 pontot kapok.

Szóval röviden: szerintem te választod ki melyiket számítsák be, de nem csak a százalék számít.

2013. jún. 4. 17:37
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A szakomon csak angolból kell emelt (az jól sikerült), a többiből csak középszintű kell.
2013. jún. 4. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!