Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hány felvételi pontom van az...

Hány felvételi pontom van az érettségi eredményem duplázásával?

Figyelt kérdés

Középszintű érettségi:

magyar 88%

töri 82%

matek 61%

info 82%

Emelt szintű érettségi:

angol 79%

Többletpontok:

emelt érettségi

felsőfokú nyelvvizsga

szakma

Szeretném a matematika és az informatika eredményeimet duplázni.

2013. jún. 4. 13:32
 1/6 A kérdező kommentje:
Hogyan változnak a pontjaim, ha van egy emelt szintű 50%-os informatika érettségim is?
2013. jún. 4. 13:34
 2/6 anonim ***** válasza:

hát akkor lássuk, a többletpontot megkapod mindeképp a nyelvvizsgára, ez 40 pont. milyen szakma? kapcsolódik hozzá?

a matek pontod duplázva 122 pont, informatika 164. ebben az esetben emelt angolért nem jár többletpont.

akkor ez így 40+122+164, add össze.

ha van emelt infód, ami 50%, az 150 pont, tehát rosszabbul jársz vele, mint a középszintű 82%-os vizsgával.

2013. jún. 4. 13:38
 3/6 A kérdező kommentje:
A szakma: webmester. (emelt szintű OKJ)
2013. jún. 4. 13:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Most akkor végül is a többletpontjaim végett fölösleges volt emelt érettségit csinálnom? Jobban jártam volna, ha a középszintű érettségivel foglalkozom, igaz? :-)

Most nagyon el vagyok kenődve, mert úgy érzem, mintha fejjel mentem volna a falnak és az utóbbi egy évem egy nagy pénz-és időpazarlás lett volna. Ha nem vesznek fel idén egyetemre (a finanszírozási forma mindegy, mert tanulni szeretnék és szerintem ezzel a hozzáállással átvennének államilag támogatottra - én ebben bízok és mindent megtennék érte), akkor szeptembertől úgy tanulok, hogy a pontjaimból ki tudjam hozni a maximumot...

2013. jún. 4. 13:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Ugye tudod, hogy ha a felsőfokú nyelvvizsgád angol, akkor az angol emelt érettségivel szerzett 50 plusz pont mellett már nem jár a 40 a nyelvvizsgáért is?

Használd a pontszámító kalkulátort:

[link]

2013. jún. 4. 14:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Felvettek.
2013. aug. 12. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!