Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Görcsölök az államvizsga...

Görcsölök az államvizsga miatt. Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
Nagyon rosszul vagyok, tanulni is alig birok. Rengeteg a tételem, és sokat nem is értek. Próbálok kiemelni belőlük, hogy ne legyen olyan hosszú, de már nem bírom megjegyezni a dolgokat. Rendszeresen szédülök, hányingerem van és úgy érzem kiszakad a gyomrom. Már édesanyámra is ráragasztom, próbál nyugtatni, de nem megy. Egyszerűen tanácstalan vagyok. Amit megtanulok már azt is elfelejtem, mert átnézni sincs időm.

2013. jún. 2. 19:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tanulás közben több alkalommal pihenj, egyél meg egy almát, vagy egy szelet csokit.

Sok folyadékot kell inni, enni rendszeresen. Ez ilyenkor nagyon fontos, előfordul, hogy ezért nem tudsz tanulni.

Ha szédülsz és hányingered van, az lehet a kevés folyadék és a rendszertelen étkezés eredménye.

A hányinger pl. éhségre vonatkozhat.

Én a fiamnak vettem Actival Plusz tablettát, ami pontosan erre a feszített, stresszes időszakra ajánlott.

Ez természetes, hogy ilyenkor rengeteg a tétel, az is, hogy úgy érzed, hogy nem tudod, de azzal, hogy nem eszel és nem iszol, semmit nem segítesz magadon, inkább csak rontasz.

Próbálj meg a tanulásba rendszert bevinni, ennyi idő tanulás, ennyi pihenés.

Amennyi tételetek van, azt lehetetlenség megtanulni.

Itt nagyon sokat számít a szerencse.

2013. jún. 2. 19:48
 2/6 anonim ***** válasza:
50%
Xanax
2013. jún. 2. 19:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Az első válaszadónak nagyon köszönöm. Így teszek, mindig tartok szünetet is, de az agyam nem nagyon tud kikapcsolni, mert úgy érzem, hogy csak vesztegetem az időm. Egy nap nem tudok sok tételt megtanulni és már csak pár napom van a kb. 25-30 tételre, ami még hátra van. Eszem rendszeresen, iszom is eleget. Szedek agyserkentőket is, de mind hiába. Stresszelek, az imént már hánynom is kellett, édesanyám pedig sír, mert megijesztem és kér, hogy hagyjam abba a tanulást, nem ér annyit a dolog. Rettenetes érzés.
2013. jún. 2. 19:55
 4/6 anonim ***** válasza:
72%

Hogyne Xanax! Nehogy már elkezdesd vele!

Szerencsére recept nélkül nem adnak.

Még az hiányzik, hogy koncentrálni se tudjon, mert a Xanax eltompítja az agyat.

Van még ilyen jó ötleted?

2013. jún. 2. 19:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez sajnos erről szól. Csak akkor fogsz megnyugodni, ha túl leszel rajta. Addig pedig próbálj meg mondjuk nyugtatót teát inni, amitől azért nem alszol el.

Például citromfűtea jó ilyenkor, az nyugtat, és a folyadékszükségletet is pótolja.

De hogy ne tompítson el, a citromfűteát mondjuk zöldteával keverd, ami ugye élénkítő hatásáról ismert.

Én ha stresszelek, e kettő keverékét iszom, nekem bevált.

2013. jún. 2. 20:01
 6/6 anonim ***** válasza:

19:56, semmi gond, akkor görcsöljön és rontsa el :D

Az sokkal jobb :D

2013. jún. 2. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!