Mit tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, hogyan kezdjek hozzá de már padlón vagyok eléggé padlón vagyok! Sajnos a nyelvérzékem és az angol tudásom katasztrófa! Hiába tanulok nem marad meg bennem és ez előjön ugye dogáknál is h elfelejtem.Ma is kikaptam a TZ-et és 1-lett. Ettől ma teljesen padlóra kerültem úgy döntöttemm h mostmár felakasztom magam h ez az angol nem megy hiába gyakorlom h megértsem! Én tisztár abe vagyok már parázva tőle h h fog sikerülni az érettségim mikor egy szót nemtudok szinte még mondatok alkodni sem megőrülök! Tudom elkéne járni angol tanárhoz fejlesztésre de most sajnos az nem lehetséges (...gondok miatt) Annyira bevagyok parázva tőle h éngem felszólít és még 1 egyserű vmit sem tok nyögni pedig a hülye osztálytársaim is tudják. A szavakat ha kérdez pl ha olvasunk néha tökre jókat mondok de többször nemtok semmit! Mindig aztmondja a tanár h mivan nemkészülök pedig igen, de nem megy! Teljesen magamba vagyok esve h mi lesz velem majd 2 év múlva! Azt szeretném ezzel mondani h valakinek van valami ötlete h hogyan lehetne feltúrbózni az angol tudásom akkor pls mondjon vmit mert sürgős lenne! Az osztálytársaimmal jóba vagyok de senki nem ér rá angolozni mert egyik baráthoz megyek másik csajhoz, most sietek haza ,nemérek rá a hétvégén gondolom ismerős...! Szóval ha aztmondjátok menthetetlen hülye akkor megértem és nyugottan írd le mert ez vok szentem!:\'(
2009. okt. 6. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
Menj el szakemberhez és kérd ki a tanácsát, mert úgy látom, hogy a magyar sem megy tökéletesen! Nem bántásképp...
2009. okt. 6. 17:53
 2/10 A kérdező kommentje:
sorry az ismétlésekért de akadt a gép és nem néztem vissza h azt már leírtam 1*!
2009. okt. 6. 17:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor viszont vegyél valamilyen koncentrációt segítő gyógyszert, a nővéremnek bevált! Pontosan nem tudom mit szedett...

Nézz szét az interneten, keress magántanárt aki házhoz megy!

2009. okt. 6. 18:07
 4/10 A kérdező kommentje:

Nemtudod mégis, hogy mit szedett vagy honnan vette?

És az pontosan mire jóó?

Interneten rátalálok?

2009. okt. 6. 18:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy már gyógyszerezd magad, ébresztő!! Nem te vagy az egyetlen akinek gond az idegennyelv!

Először is nyugi mert teljesen kivagy borulva amint látom. Ha bebeszéled magadnak, hogy nem fog menni, akkor valóban nem is fog. Ismétlés a tudás anyja! Amit egyszer megtanultál, azt mindennap ismételd át. És szerintem hiába nyitod ki a könyvet az aznapi anyagnál, ha bizonytalan vagy a 2 héttel ezelőttiben. Kezd onnan, ahonnan valóban kell. Nekem sokszor segít az, ha kis cetlikre írok mondatokat, vagy szavakat magyarul, ezek hátuljára nagyon picivel a másik nyelven, és próbálom fordítani. Fel a fejjel, több önbizalomra lenne szükséged!

Én segítenék neked, de spanyolul tanulok!

2009. okt. 6. 18:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj más módszerrel tanulni,mint eddig, mert mindenkinek más tanulási mód válik be.

Ha a szavak tanulása megy nehezen:

1., kis cetlikre írj angol szavakat, majd tedd ezeket a megfelelő tárgyakra pl. ráírod egy cetlire hogy ,book" és ráteszed egy könyvre

2., felírsz papírra nehezen megjegyezhető szavakat és leteszed az íróasztalodra. Mivel gyakran látod, könnyebben megjegyzed

3., szavakat lehet úgy is tanulni, hogy kötöd valamihez (persze ezt nem lehet minden szónál megjátszani)

4., gyakran lapozgasd a szótárfüzeted, nem kell tanulni, már azzal is sokat elérsz, ha csak olvasgatod, de ebben az esetben sokszor kell elővenni

a nyelvtan: ezt úgy ahogy van,tudni kell, de mindig példákkal tanulj, az semmit nem ér, ha a szabályt tudod, de a gyakorlatban nem tudod használni

Hallgass angol nyelvű csatornákat, már az is nagyon jó, ha csupán 1-2 kifejezést megjegyzel

Ismételj rengeteget, gyakorolj rengeteget! Ha valami nem megy, nézz utána!

Inkább vedd elő az angolt minden nap félórára, minthogy a héten csak egy nap, de akkor egész nap felette ülj!

A sok gyakorlás meg fog látszódni, de ez nem megy egyik napról a másikra! Ezért ne keseredj el, ha pár hétig még nem látszódik meg a jegyeiden! Hosszú távon meglátszik majd, és ha a tanár is látja rajtad, hogy akarod, ő is másképp viselkedik majd! Sok sikert!

A nem megy, hiába tanulok, nincs nyelvérzékem stb. negatív szavakat pedig most rögtön tessék elfelejteni!!!

2009. okt. 6. 18:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Szakközépbe jársz és ez az egy nyelv van? Jó a tanár? Az iskolában nincs korrepetálás? Ha nincs, akkor is az óra után odamehetsz a tanárhoz, hogy legalább öt perc alatt egy dolgot magyarázzon el neked még egyszer. Egyéként az érettségin elég művészet megbukni, és még van két éved. Nem tudsz diákmunkát (bármit: Meki, kutyasétáltatás)vállalni és a pénzből fizetni egy főiskolás korrepetitort? A családban, házban, környéken senki nem tud angolul? Egyébként szép kis haverjaid vannak,hogy senki nem hajlandó egy fél órát segíteni neked! Ha a fenti kérdéseimre nem a válasz, akkor vegyél egy, az iskolai szintednek megfelelő munkafüzetet, amiben megoldókulcs van, és oldogasd meg a feladatokat, majd ellenőrizd. Amit meg nem értesz, azt kérdezd meg itt vagy a tanártól.

Interneten: [link]

[link]

Az írásod alapján nem vagy diszlexiás, és a képességeid se tűnnek különösebben gyengének, úgyhogy fogsz még fejlődni. Kérdezz, ha van konkrét kérdésed, akár privátban is.

2009. okt. 6. 18:32
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen szakközépbe és ez az egyetlen nyelv van!

A tanár jó de elmondja még 1* de utána már nincs kedve!

Am a gyógyszer télleg hülyeség?

2009. okt. 6. 18:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Írj privit és ha neked is megfelel, segítek. MSN vagy Skype - ennyi kell.

Egy angoltanár

2009. okt. 6. 19:06
 10/10 anonim ***** válasza:

szerintem próbáld megbeszélni a tanárral a problémáidat és akkor biztosan ő is megértőbb lezs és hátha tud valami jó módszert is

sok sikert

2010. márc. 28. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!