CAD - CAM informatikus; Informatikai rendszergazda; vagy Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető?
reload: Ha az általad említett CAD/CAM informatikus = CAD/CAM programozó (esetleg technológus) akkor a képzés előfeltétele CNC forgácsoló képesítés, aminek idén szeptembertől előfeltétele egy középfokú gépész előképzettség. Legutóbbit megkaphatod a debreceni Mechwart-ban, a nyíregyházi Bánkiban és az országban még 1-2 helyen. Az általam felsorolt 2 iskola gépgyártástechnológiai technikusi képzést ad, amit jó eredménnyel elvégezni... hát kell hozzá érzék és szorgalom. Ha tévedek és van külön CAD/CAM informatikus (ami kb ua. lehet, mint a CAD/CAM programozó technológus és tanítják bárkinek, akkor NE! Miért? Szerszámpályákat programozni bárki tud, lineáris és körinterpolációk... nem téma, sőt CAM-ben még kevésbé téma. Tudod amikor már CAM kell egy alkatrészgyártáshoz ott már nem tizedmm-ekről van szó, tehát megtanulhatod, de alapismeretek nélkül soha az életben nem fog a szerszámgép úgy reagálni a kezed alatt, hogy a legyártott alkatrész 100%-banmegfeleljen. És még nem is beszéltem a paraméteres programozásról és a makrókról... valamint a helyes fordulatokról és előtolásokról, amikhez ott vannak a szerszámkatalógusok, de azok se jók másra, mint irányadóknak. Ez a baj egyébként és ez meg is fog szűnni: sok ember kerül(ne) ki iparba ilyen-olyan végzettséggel, ez szép és jó, csak éppen végtelenül buták... ezt magam veszem észre iparban és vettem észre, amikorgyakorlás céljából kimentem a képzőközpontba és rám bízta a tanár a csoportját. Jól jegyezd meg: zöldgombos ember bárki lehet! 18 éves körül vagy, semmit se vesztesz, ha még 3-4 évet tanulsz. Ha ebben az irányba akarsz elindulni, akkor határozottan állíthatom, hogy amennyiben 3-4 évig odateszed magad eléred azt, ami nekem is a célom volt és még mindig az 21 évesen is.
/A munka keressen téged, ne te a munkát!/
Tehát ajánlom a gépgyártástechnológiát, végzel 20 évesen, legkésőbb 22-23 éves korodra 3 nem akármilyen papírral a zsebedben szaladgálhatsz. Ajánlom: NCT Akadémia :)
Ennyi volt az ömlengés, hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!