Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felmerülhet a diszkalkulia?

Felmerülhet a diszkalkulia?

Figyelt kérdés
15 éves gimnazista vagyok,nyelvi előkészítős osztályba járok. A nyelvek nagyon jól mennek, de a matek és mindenféle reál tárgy szörnyű... Utána néztem, a tüneteknek és néhány illik rám. Az analóg órát csak úgy tudom leolvasni, ha kiszámolom, nem tudom megállapítani, hogy a boltban mennyi visszajárót kell kapnom az eladótól. Sokszor megtanultam a mértékátváltásokat, de mindig elfelejtem. Matematika szabályokból írtam dolgozatot, péntektől keddig tanultam rá, de a dolgozatomra 3 alá-t kaptam. Témazáróra 2 napig gyakoroltam és egyes lett. Járok külön tanárhoz is. Múltkor vettem a boltban két csokit, és nem tudtam összeadni, hogy akkor most mennyit adjak az eladónak, teljesen hülyének nézett. Próbálom a matekot, de a sok sikertelenségtől már sírhatnékom van, pedig próbálkozok tényleg. Még egy 75 fokos szöget sem tudok megszerkeszteni magamtól. Nem állok bukásra, megvan a kettesem, de úgy, hogy most 0.-os vagyok, és csak az általános iskolás anyagot ismételtük egész évben. Hogyan mehetnék el egy vizsgálatra?

2013. máj. 19. 13:31
 1/3 anonim válasza:
Tuti, hogy az vagy. A nevelési tanácsadóba szoktak ilyeneket vizsgálni. Az igazgatóhelyettestől, vagy az ofődtöl kérdezd meg, hogy hol lehet ilyesmit csináltatni, mert tudod, nagyon település függő :"D
2013. máj. 19. 14:19
 2/3 Tom Benko ***** válasza:
Felmerülhet, de még további tünetei is vannak.
2013. máj. 20. 10:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Én nem hamarkodnám ezt el ennyire, bár az is igaz, hogy a gimnazisták legalább 90%-a előszerettel lenne diszkalkuliás, mivel az felmentéssel jár a matematika érettségi alól, persze helyette kell másból érettségizni, de legalább nem matek :)

Az a része, hogy az analóg óránál nem tudod rávágni a pontos időt csak azt jelenti, hogy nem tanították meg/tanultad meg rendesen, hogyan is kell leolvasni. A mértékváltás elfelejtése ugyancsak amiatt van, hogy nem tanították meg/tanultad meg rendesen, ráadásul nem is használod, de ha sorba tudod rakni, hogy milli-, centi-, deci-, deka-, hekto-, kilo-, és ezek között 10 a váltószám, akkor már jó vagy :) Az, hogy nem tudod mennyi visszajárót kell visszakapnod, az azt jelenti, hogy nem vagy jó fejszámoló, de általában az emberek ezt még ki tudják számolni fejben, nem árt, ha gyakorlod csak úgy, mint a szorzótáblát, aztán rááll az agyad. Nem tudom milyen "matematikai szabályok"-ból írtatok, de a mateknak a nehezebbik része az elmélet, így nem csoda, ha rosszul sikerült, témazáróra pedig több időt kellene fordítani, ha nagyon nem megy. Ajánlom, hogy minél többet játssz logikai játékokkal, azok fejlesztik a kombinációs készséget, ami nagyban elősegíti a matektanulást.

2013. máj. 21. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!