Emelt szintű biológia és emelt szintű kémia írásbeli eredményét mennyivel lehet feltornászni max-os szóbelikkel?
A biológia írásbelim a megoldókulcs alapján sajnos csak 75%, a kémia pedig 60%-os lett.
Véleményetek szerint mennyivel lehet feljebb vinnem szóbelin, ha mindkettőből max.-ot teljesítek?
Tudom, hogy minél rosszabb lett valakinek, annál jobban fel tudja húzni jó szóbelivel, de miként lehet ezt pontosan kiszámolni? Mondjuk 45, illetve 50 pontos szóbelik mennyivel emelnék meg a 75, ill. 60%-om?
(120/150)x100=biológia százalékod
(105/150)x100=kémia százalékod
Ehhez tudni kell, hogy hogy osszlanak el a szóbeli és írásbeli pontjai. Azt tudom, hogy bioszon 100p az írásbeli.
Azaz 75 pontod mér meg van a 150-ből, azaz 50% már meg van és max. 83% lehet. (45p esetén 80%)
Kémiánál nem tudom mennyi az írásbeli, de amúgy a kiszámolni ezt elég alap dolog:
(írásbeliszázalékoseredménye*MAXírásbelipont + szóbeli pont)/(MAXszóbelipont + MAXírásbelipont)
A nevező ha jól tudom minden érettséginél 150.
Ne haragudj már, de komolyan emelt kémiára és biológiára mentél, de nem tudsz %-ot számítani?
Ez azért elég alap matek....
Nyilván össze kell adni az elért pontokat, és ki kell számolni, hogy a 150-nek hány %-a.
Kérdező vagyok...
Köszi, én is így számoltam, csak megerősítést vártam, hogy biztos legyek benne.
Egyáltalán lehetséges szerintetek max-os szóbeli mindkettőből? Totál le vagyok törve.
Miért ne lenne lehetséges?
Bár azért ha az írásbeli nem lett annyira fényes, akkor nyilván kicsit hiányos a tudásod. Persze lehet, hogy szóbelin olyat fogsz ki, ami éppen jól megy.
Kicsit feküdj még rá a dologra, van idő a szóbeliig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!