Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kötelezhet egy főiskola közel...

Kötelezhet egy főiskola közel 40000 forintos terepgyakorlat kifizetésre? Ha nem tudom ezt kifizetni, akkor jogos, hogy 14 kreditet bukjak rajta?

Figyelt kérdés
Földrajz szakos főiskolás vagyok. 2 tantárgyból kell terepgyakorlatot teljesíteni (6db-ot) aminek össz értéke 40.000 forint körül mozog. Volt olyan a félév alatt, hogy 2 terepgyakorlat egymás után volt, tehát 2 héten belül 20.000 forint lett volna. Sajnos nem tudtam ezekre mind elmenni és a tanár azt mondta, hogy ez miatt 5 tárgy ugrik, ami összesen 14 kredit. Az órákra bejártam, hiányzást se léptem túl. Próbáltam beszélni a tanárral, hogy lenne-e lehetőség, de azt mondta nem. Vesebetegség, allergia miatt rengeteg pénz megy el gyógyszerre, ezt a tanárral is közöltem. Otthon nem tudnak segíteni,mert így is önellátó vagyok, rendszeresen diák munkázom. A többi tárgyam 4-es 5-ös. Mit lehetne tenni? nagyon igazságtalannak tartom és nem szeretnék ennyi kreditet bukni, mert így biztosan semmi esélyem az ösztöndíjra sem. Előre is köszönöm!

2013. máj. 16. 16:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Esetleg írhatnál a dékánnak egy kérvényt, hogy szociális alapon mentsen fel a terepgyakorlatok egy részének elvégzése alól, mert nem tudod kifizetni. Hátha...
2013. máj. 16. 16:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha benne volt a szak leírásában, amikor felvételiztél, akkor kötelezhetnek. Az elég hihető, hogy földrajz szakon nem adnak diplomát enélkül, mert az majdnem olyan, mintha az orvosegyetemen nem látnál beteget. Szerintem a hallgatói önkormányzatnál érdeklődj, hogy milyen támogatási lehetőségek vannak ilyen esetben. Általában szokott lenni valamilyen lehetőség.
2013. máj. 19. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!