Egyetemen tényleg annyira sokat kell tanulni, mint ahogy mondják?
Figyelt kérdés
Annyira nagyon sok nem lehet, ha sokan dolgoznak is közbe meg minden :( meg ti hogy tanultok, egyetemisták?2013. máj. 16. 15:26
1/5 anonim 

válasza:

Ez először is attól függ milyen szakon vagy, másrészről a Te egyéni képességeid is közrejátszanak. Pl egy orvosi mellett már csak az órarended miatt is esélytelen dolgozni (maximum ilyen heti 1-2 órában korrepetálás szinten, de az nem több egy kis zsebpénznél), viszont tesóm KTK-n tanult, kényelmesen dolgozott mellette, minden vizsgája meglett, kb 0 felkészüléssel.
Hogy én hogyan tanulok, azt múltkor nagyon részletesen kifejtettem egy kérdésnél, mindjárt kikeresem és belinkelem.
2/5 anonim 

válasza:

jó, annak jár legfőképpen a szája, aki egész évben semmit nem csinál, és vizsgaidőszakban próbál beseggelni egy félévnyi vaskos anyagot. ő nyilván úgy érzi, hogy az érettségizőket ki kell röhögni, és persze 1 zh-ra kell annyi mint egy érettségire. érdekes, van orvosis, gyógyszerés, elte kémiás barátom, és sosem hisztiznek, hogy jaj. nyilván nem leányálom a vizsgaidőszak, de tanulnak folyamatosan, nem tespednek egész nap. a vizsgák szét vannak szórva, így van idő 1-1 tárgyra fókuszálni. és persze ha nem melegedni jársz be az iskolába, és nem lógod el az összes előadást, az már negyedsiker.
3/5 anonim 

válasza:

Na ez az:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
2. és 3. válasz az enyém :)
4/5 A kérdező kommentje:
persze, én tuti, hogy minden előadásra be fogok járni (mindenki így kezdi :D), mert az enyémeket főleg megérteni kell nem beseggelni :D
köszi a válaszokat :D
2013. máj. 16. 16:42
5/5 anonim 

válasza:

Elárulom mi a titok nyitja: Be kell járni szépen az előadásokra, el kell járni a könyvtárba és tanulni kell minden nap pár órát rendszeresen és hoppá, már is nem kell éjszakázni + szabadidőd is marad:)). Tapasztalatból mondom mert most töltöm a 8. félévemet gyógyszerészetin. Nekem is jöttek a hülye dumával, hogy biztos meg fogok pusztulni itt annyit kell tanulni. Nem cáfolnám meg teljesen, tényleg sok az anyag, de ha valaki szorgalmasan tanul egész évben annak egyik egyetem sem kell, hogy kihívást okozzon. A lényege, hogy itt már nem működik az a módszer mint gimiben, hogy elolvasom egyszer az anyagot doga előtt és ötös. Kitartó munka és szorgalom!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!