Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet effektiven...

Hogyan lehet effektiven vizsgára készülni? Hogyan lehet az elkalandozó figyelemmel, az unalommal, az elszigeteltséggel megküzdeni?

Figyelt kérdés
2013. máj. 13. 13:11
 1/4 A kérdező kommentje:
Ezek szerint ez másnak sem megy:)))
2013. máj. 30. 11:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Motiváció kérdése az egész. Ha arra gondolok hogy ha most nem koncentrálok akkor vagy odébb kell tolni a vizsgát és tovább tart a "szenvedés" vagy elmegyek és a vizsga előtt a folyosón nagyon fogom bánni hogy nem koncentráltam a tanulásra eléggé..és nagy eséllyel mehetek ismét abból a tárgyból vizsgázni.

Nekem az elég ahhoz hogy összekapjam magam, meg van tapasztalatom abban hogy milyen diploma nélkül dolgozni és mennyi pénzért milyen feladatokat sóznak rám, amit mosolyogva szívesen el kellett végeznem, még egy diplomás harmad annyit dupla-vagy tripla pénzért dolgozott. Na az erős motiváló tényező számomra.

2013. jún. 22. 10:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Én csütörtökön érettségiztem.

Tanulta rá azzal a céltudattal,hogy ez egy életre szól és nem akarom itt a végállomáson elb*szni.

És ha nem is volt kedvem tanulni akkor is leültem a se*ggemre és végig tanultam a napokat...

Ha megbuktam volna akkor nagyon bántana a tudat,hogy gépezés vagy hobbi mellett tanulhattam volna.

Motiváció kérdése az egész.

2013. jún. 22. 10:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Teljesen igazatok van. Ez a fajta motiváció nálam is megvan, de nálam inkább szorongásban csapódik le.

Az alapvizsgákat már letettem: érettségi, diploma...

Valahogy ott voltak tételek és az ember ha tanult, érezte, hogy na 1. tétel kész, na a 2-on is túl vagyok...

Tehát volt valami sikerélményféle...

De most egy felsöfokú nyelvizsgára készülök, aminek se vége, se hossza... Nem érzem, hogy ha tanulok, akkor meg is tanultam valamit, nem érzem, hogy közelebb vagyok a célhoz. Minden teljesen szétfolyik.

A vége a szorongás, hogy el kell tolnom, mert nem fog menni és még tovább kell "szenvednem".

2013. jún. 22. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!