Ha kémia versenyre szeretnék menni 10. osztályban, a Curie vagy az Irinyi az optimálisabb?
a curie-n nem a protekciós p*csák nyernek, hanem akik tényleg megérdemlik
a többi kémia versenyen bundázás van .. általában
Elmehetsz szerintem mindkettőre, szerintem elég más jellegűek. A Curie beküldős fordulókkal kezdődik, azok elég nehezek, sajnos sokaknak a tanár oldja meg (idén a körzetben kb 10.-ként kerültem be a területi döntőre a beküldöttek alapján, majd amit ott írtunk helyben, azt megnyertem, azok meg írtak gyenge pontokat, akik jobbakat küldtek be...), de ha ott továbbjutsz, utána már jó a verseny, nincs több beküldős, jön a területi döntő, az nagyságrendekkel könnyebb a beküldősöknél, ha ott jól szerepelsz (kb első 3-ban vagy), mehetsz az országosba, ami Szolnokon van (idén pont a hétvégén volt). Az már kicsit nehezebb, mint a területi, de még mindig sokkal könnyebb a beküldősnél.
Az a rossz a Curieben a beküldős fordulókon kívül, hogy kicsit kevés feladat van (így sokat számít a szerencse, értem itt azt, ha vki épp olyan számításos feladatot kap, ami ismerős már neki, nagy előnye van, de lehet h hiába nézett át más vki 100-at, egyik féle se lesz), nincs mérési forduló. Rossz a szervezés... Egy országos döntőn csak a részvételi oklevelekre írták rá a helyezéseket - ez elég gagyi, meg h csak az első 3 kap jutalmat, miközben ez az egyik legdrágább verseny. Sok iskola nem is indít rajta diákokat.
Az Irinyin több a résztvevő, színvonalasabbak (nehezebbek) a feladatok, amik több kategóriában zajlanak (általános kémia, szervetlen, szerves kémia, számítások) és a diákokat is szétosztják aszerint, hány kémiaórájuk van. Már az iskolai forduló is nehéz, idén is csak 25 % kellett kilencedikben a továbbjutáshoz, a 2. forduló még nehezebb, onnan az első 1-3 diák jut be általában a döntőbe (általában Miskolcon van), ott brutál nehéz feladatok szoktak lenni, viszont így jobban méri a tudást, mint a Curie, van mérési forduló is (általában titrálás), a legjobbaknak szóbeli is. 3 napos a döntő, a 2. nap elég zsúfolt.
Ebben az a jó, hogy nincsenek beküldős fordulók (mindenki a saját tudása alapján kerül vagy nem kerül be)
Én csak egy versenyző vagyok, nézd meg a versenyek honalpját, vagy kérdezd meg a tanárodat, de sztem indulhatsz mindkettőt, hiszen teljesen más a 2 verseny, ha van még vmi, írhatsz üzit is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!