Hány többletpontot lehet kapni, ha az egyik szülőm csak 8 általánost végzett?
Figyelt kérdés
Idén érettségizek, és már mindenhol megnéztem, kérdezősködtem, de sehol semmilyen konkrét választ nem kaptam, csak találgatásokat. Az egyik szülőm, csak 8 általánost végzett, hivatalos papírom is van róla, de azt viszont nem tudom, hány pontra számíthatok. Mivel most 2013-ra új törvényeket hoztak, nem tudom, hogy ez mennyire változott. Mert régen, ha jól emlékszem 20 pontot lehetett érte kapni.2013. máj. 12. 10:59
1/6 anonim válasza:
Itt részletesen le van írva, ki kap pontot hátrányos helyzetért:
2/6 anonim válasza:
tudtommal erre konkrétan nem jár többletpont. legalábbis tavaly én sem kaptam. ha hivatalosan nem vagy hátrányos helyzetű, vagy nincsen jegyzői papírod,akkor semmilyen pluszpontot nem fogsz kapni.
3/6 anonim válasza:
azért többletpont mert valakid csak 8 osztályt végzett???? ne haragudj, de ha én félárvaságért nem kapok pontot, mégis miért osztogatnának pontot azért mert az egyik szülődnek csak alapfokú végzettsége van? agyam eldobom.
4/6 anonim válasza:
nem is értem, miért adnak többletpontot bármilyen "hátrányos" helyzetért...attól okosabb lesz a gyerek, vgy mi? csak igazságtalab a többivel szemben.
5/6 anonim válasza:
Én se kapok többletpontot, mert anya másfél éve munkanélküli és 7 éve félárva vagyok...
6/6 anonim válasza:
Gondolkozzatok akkor egy kicsit kérlek:) Talán azért járhatna többletpont azért, ha valakinek a szülei nem élnek vagy alacsony foglalkoztatottságúak, mert ebből szeretne a gyerek kitörni. De ha azon kell stresszelnie, hogy miből fognak megélni és ezért neki is esetleg el kell mennie dolgozni, nem lesz ideje tanulni, sem energiája, hiába okos. Nem fog olyan jól teljesíteni az iskolában, viszont szeretne egyetemre menni, de nincs pénze fizetős szakra, és lehet pont az a 20 pont kellene ahhoz, hogy ügyvéd vagy fogorvos legyen belőle, hogy jobb életkörülményeket teremthessen magának. Így lehetne kihúzni az országot a nyomorból. Azt hiszitek okosak vagytok, de butaságokat beszéltek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!