Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Begolyózok ha ennyit kell...

Begolyózok ha ennyit kell tanulnom mindig. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most lettem 10-edikes és borzasztó órarendem van. (eddig mindig 5-ös voltam mindenből) Most írtunk pár témazárót és iszonyat sokat kellett rá tanulnom. Nemhogy szabadidőm nem volt, de még tanulásra is kevés volt az idő. Azt is észrevettem, hogy amit eddig percek alatt megtanultam most sokkal tovább tart / nem bírok úgy koncentrálni. Iszonyatosan idegesít, pedig muszály jó eredményeket hoznom. Ha így megy tovább szerintem én beleőrülök.
2009. szept. 30. 19:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én most lettem 11.-es, és nekem is azt tanácsolták, hogy minél előbb próbáljam meg kitalálni legalább azt, hogy milyen fajta terület érdekel - de legalább azt, hogy reál/humán szakirányban szeretnék majd továbbtanulni, és ennek megfelelően egyszerűen muszáj szanálni. Már előre tudom, hogy nem bírnám ha mindig mindenre készülnék teljes erőből.. szóval ha humán irányba akarsz tovább menni, magyar, töri, és az idegen nyelvek fontosak inkább, de ha viszont reál irányba, akkor a föci, a biosz, kémia, fizika vagy matek.. de mindenre sehogy sem fogsz tudni készülni, ahhoz legalább 36 óra kéne legyen egy nap :D

Sok sikert a továbbiakhoz! :)

17/L

2009. szept. 30. 19:33
 2/5 anonim ***** válasza:
46%

És még az egyetem közelében sem vagy, majd akkor megtanulod milyen sokat tanulni :)

Amúgy az egyetemisták nem véletlenül élnek kávén meg energiaitalokon. Ha másképp nem megy tanulás éjszakába nyúlóan, de garantáltan szar reggeled lesz tőle.

2009. szept. 30. 20:17
 3/5 anonim ***** válasza:
www.muszaly.hu
2009. szept. 30. 22:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Én 12 éves vagyok, egyetemista (BME-VBK), egyáltalán nem élek kávéval, megy az egyetem, elég jól, általános iskolában, és középsuliban (szegedi Radnóti, ha mond valamit a név/egyébként nagyon jó suli/) kitűnő voltam, jó versenyeredményekkel. MInden évben ilyen tájban bennem is megjelenik ez az érzés, már idén is kezdek belekeveredni, hogy "mi lesz velem...", meg: "ezt biztos nem fogom tudni...".

Azt írod, hogy nem tudsz koncentrálni: javaslom, próbáld meg eltüntetni a zavaró tényezőket... Ha lelki próblémáid vannak, próbáld meg őket gyorsan rendezni (nekem is voltak már lelki problémáim, és biztosan rontják a teljesítőképességet!).

Számítógépet, internetet, tévét, rádiót, családot, pasikat/csajokat "kikakapcsolni":). Persze nem kell mindent, mert az nem való mindenkinek, de bizonyos helyzetekben mérd fel a képességeidet, döntsd el, hogy mennyit bírsz, miből mennyit vagy hajlandó feláldozni... Lehet az ember egyszerre kitűnő tanuló és partiarc, de ilyenből kevés van, mert ez rettentően sok energiát igényel...

Remélem, hogy valamit eltaláltam a problémáidból, és segíthettem...

2009. szept. 30. 23:26
 5/5 anonim ***** válasza:
23:36-os vagyok, természetesen nem 12, hanem 19 (majdnem 20) éves. És 12 ÉVIG voltam kitűnő... Bocsi...:)
2009. szept. 30. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!