Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Angolból levélíráskor mindig...

Angolból levélíráskor mindig kell megszólítás, és részekre tagolás?

Figyelt kérdés

Előbb néztem a tavalyi egyik levelet, ami ez volt:

JODY

Advanced Member

Posted: yesterday 20:21:09

I regularly babysit three kids aged 5-8 (a boy, a girl and

their friend, another girl) while their parents go out on

Friday night. There’s always a fight over the TV: the boy

wants to watch Cartoon Network, the girl wants CSI and

their friend wants House MD (the last two are rated PG).

They shout and fight and I’m sure it won’t be long before

one of them gets seriously hurt. I have no idea what to do

– can you help me? I would appreciate your ideas.

Ha úgy nézzük, itt sincs se köszönés, se részekre tagolás. Akármi a téma, szigorúan pontozzák érettségin, és kell mindenhova?

2013. máj. 8. 19:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Feltétlen írj megszólítást és tagolj részekre! Ez a hosszú levél volt, itt fontos a bekezdésekre tagolás.
2013. máj. 8. 19:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Mért, rövid levélnél nem kell??

Most elég furán nézhet ki, hogy így egy nappal az érettségi előtt érdeklődöm, de eddig kb. 2 levelet írtunk a suliban, azt sem mostanában, úgyhogy egyáltalán nem emlékszem már semmire:(

2013. máj. 8. 20:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát rövid levélnél sem ártana bekezdés, csak arra kevesebb hely van, de megoldható. Annyi, hogy legyen egy bekezdésed, tárgyalásod és befejezésed. Ja és arra figyelj, hogy minden megadott szempontra térj ki, ez a legfontosabb!
2013. máj. 8. 21:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséged.:)

Már csak azt nem tudom, hogy szerinted baj, hogy a nevem már nem fért ki, csak a pontozott vonal alá? Úgy belelendültem, pedig sosem voltam jó ilyenekben, de azt kell mondanom, hogy ez egész könnyű téma volt:)

2013. máj. 9. 21:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem baj. :)
2013. máj. 9. 21:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged:)
2013. máj. 11. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!