Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hát miféle rendszer ez?

Hát miféle rendszer ez?

Figyelt kérdés

Ennek a kérdésnek a tárgya a matek óra.

Középiskolás, másodikos tanuló vagyok. Szinte minden harmadik matek órán az történik, hogy az osztály kb. 10-20%-a beszélget, a többiek csendben vannak. Tegyük hozzá, 37-en vagyunk. Amikor a tanárnőnk kiakad, mindenkivel röpdolgozatot írat, de nem is a tegnapi anyagból hanem abból amiről éppen csak szóesett még, vagyis az előző 10 perc anyagából.

Azon vagyok kiakadva, hogy miért kell az EGÉSZ osztálynak írnia, miét nem csak azoknak, akik dumáltak. Megkérdeztük tanárnőt, azt mondta, hogy nem fogja egyesével kiválogatni a beszélőket... Hát köszönöm szépen!

A kérdésem az lenne, hogy ez ellen az igazságtalanságért mit lehet, tenni, mert ez így tűrhetetlen! Légyszíves ne válaszoljátok azt, hogy mindenki maradjon csöndben, mert ez úgyis képtelenség.

Van erre valamilyen hivatalos jogszabály vagy hasonló, hogy hogyan tegyen rendet a tanár? Mert szerintem ilyen nincs, amit ő csinál!

Nemrég sikerült nagy tanulás árán javítanom, erre kapom az egyest... Én, aki meg sem szólaltam...

2009. szept. 29. 15:56
 1/6 anonim ***** válasza:

szerintem nincs rá jogszabály.Amúgy hányadikos vagy?

Szerintem ezt megteheti a tanár.De ha figyelsz és nem beszélgetsz, akkor miért 1est írsz?hiszen akkor hallottad, amiből dogát irat.Bocsi, nem akarok bunkó lenni...

Amúgy azt kéne hogy beszéljetek a beszélgetősökkel, hogy álljanak le!

2009. szept. 29. 16:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Elsőnek: "Középiskolás, másodikos tanuló vagyok.". Olvass!

Kérdező: beszélgessetek el azokkal, akik dumálnak, hogy vagy befogják a szájukat vagy pokollá teszitek nekik az életüket. Miattuk szívtok, hát álljatok ki magatokért!

2009. szept. 29. 16:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem fogjatok össze azokkal,akik még ebben a helyzetben vannak,de ne cselekedjetek önkényesen,mert csak nagyobb patária lehet belőle,hanem menjetek oda az osztályfőnökhöz és mondjátok el neki mi a probléátok,kérjetek tőle segítséget!De fontos,hogy csak akkor lépj,ha mennek veled,mert egyedül nem érsz el semmit (az embereknek meg sokszor nagy a szájuk,amíg nem kell cselekedni!)
2009. szept. 29. 16:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Tanár vagyok.

Ugyan jogilag nem sokat tehetsz, de van egy íratlan szabály, miszerint az osztályozás nem lehet a fegyelmezés eszköze. Bár ha jobban belegondolok, itt sem erről van szó. (Ez elvileg azt tiltja meg, hogy rosszalkodásért tilos egyest adni.) A tanár számonkérheti azt is, amit 5 perce tanított meg, bár kétségtelen, hogy nem szerencsés dolog arra jegyet kapni.

Bölcsebb lenne "csak úgy" iratni, óra elején, aki előző órán nem figyelt, az úgyis befásít. Tanulni meg ugye minden órára kell.

Meg lehet próbálni beszélni a tanárral, hogy nem lehetne-e más büntetést alkalmazni, bár az is tény, hogy 37 fős létszámnál képtelenség kiszűrni, hogy pontosan ki beszélt kivel.

Mellesleg az a 10-20% számításaim szerint 3-8 főt jelent, ami azért - persze a hangerő függvényében - nem olyan vészes.

Az persze tényleg gáz, hogy 15-16 évesen vannak, akik tíz percet sem bírnak ki szövegelés nélkül, de ha ti, a maradék 80-90%, aki miattuk szív, felléptek a viselkedésük ellen, még akár hatni is tudtok rájuk.

2009. szept. 29. 16:26
 5/6 anonim ***** válasza:
bocsi Mr Tökély!
2009. szept. 29. 16:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Na majd holnap beszélek ofővel, de beszervezem a többieket is.

Talán az is közrejátszik a matektanárnál, hogy kb. már több mint 30 éve tanít ugyanitt, még anyum osztályfőnöke volt. Ők sem szerették nagyon egymást...

2009. szept. 29. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!