Emelt matek mostani (2013. máj. ) érettségiből, a bankos feladat tényleg nagyon hülyén volt megfogalmazva vagy csak nekem nem ment ennyire?
jajj, rohadj meg :D
és a koordináta geometriát hagytam ki, mert elkezdtem meg sok mindenre rájöttem (A, B pont), de nem egész számok jöttek ki c-re. a 9-as feladatban az a, b megvan, persze kérdés, hogy jól-e, a c-t meg nem tudtam befejezni.. elkezdtem kiszámolgatni egyesével, de nem jutottam a végére
a többi kb megvan. a négyzetes feladatot az utolsó 10 percben olvastam el először, aztán gyorsan meg is csináltam olyan könnyű volt :D
A napokat én is tudtam szintén bütyök módszerrel :D, de a mögöttem ülő pl nem, mert benn lévő tanártól kérdezte, aki közölte, hogy nem segíthet :/
Első neked gratula, ha 100 pont fölött lesz :)
Én mondjuk úgy akartam, hogy a 40.000*(1.08/365)^85 v nem tom má hány nap volt, csak a számológépnek ez non kicsi szám lett, gondolom nem így kellett akk számolni.
A mértani soros nekem ment :D @5.-ik válaszoló
A koordináta geometriás ment (röpke 4 oldal.....) de szép számok jöttek ki. Max pontot nem kapok rá sztem, mert nem indokoltam meg rendesen, hogy miért nem jó a "másik" része ami kijött volna.
Azért volt március 1-től számítva, hogy a szökőévvel ne legyen gond :)
Az a.) feladatrészben a márciusban felvett hitel kamata 40000x(0,08/365)x306 Ft míg az októberben felvett hitel kamata 40000x(0,08/365)x92 Ft ami összesen 3490 Ft ha jól számolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!