Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Baj ha olyan peldat irtam ami...

Baj ha olyan peldat irtam ami nincs benne a javitokulcsban?

Figyelt kérdés
Foleg azokhoz szol a kerdes akik ma erettsegiztek. Tehat, ugye ervelesnel az volt a kerdes h mi a celja az utazasnak az irodalmi muvekben? Namarmost en ide felhoztam peldanak madach ember tragediajat mint egyfajta kepzeletbeli utazas ahol lucifer vegigvezeti adamot az emberiseg tortenelmen es kozbe kiabrandul az eszmekbol stb... Szerintetek ezt elfogadjak ha nincs benne a javitokulcsban?
2013. máj. 6. 13:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát ha alátámasztottad, akkor igen. Azért a magyartanárok is eléggé eltérnek néha a javítókulcstól.
2013. máj. 6. 13:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Nincs is még hivatalos javítókulcs. Másrészt a javítókulcs csak sablon, hogy mik lehetségesek. Amellett szinte minden műt beleírhatsz, ha alá tudod támasztani.
2013. máj. 6. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Az nem baj

Hány olyan mű van, amelyikben ez a téma

benne van (fel sem lehet az összeset sorolni)

2013. máj. 6. 14:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem baj, a tanárod csak tudja miről szól javítókulcs nélkül is. Az egyetlen bökkenő, hogy ha jól rémlik, epikai műveket kellett, ez meg dráma. De lehet elfogadja ezt is.
2013. máj. 6. 14:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Épp nézem Az ember tragédiáját

Ott párbeszédek vannak (azaz dráma)

Nem igazán az epikai műnembe tartozik

Persze, ha még több művet is felhoztál példának, nem sokat fognak érte levonni

2013. máj. 6. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Mondjuk ez tényleg olyan téma volt

(az "utazás" motívuma), amiről még

hat oldalt is lehet írni

(Ha valaki ismer elég művet)

2013. máj. 6. 14:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Szépen és helyesen megfogalmaztad, úgyhogy elfogadja majd úgyis a tanárod. Szerintem a tanárnak fel se tűnik, hogy hopp ez a gyerek bele írt egy drámát.
2013. máj. 6. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!