Miért van az, hogy nekem órákat, kb.5-6 órát vesz igénybe 2 tantárgyból megtanulnom, amit meg kell? Ismerek olyanokat, akiknek ugyanez csak 1-2 óráig tart és mégis jó jegyet kap. Nekem miért ilyen nehezen maradnak meg a dolgok a fejemben?
Nem lehet, hogy nem érdekel az, amit tanulsz? A töri, fizika, nekem is kb. 2,5-2,5 órába telik, viszont pl. ugyanennyi biosz megvan 10, max. 30 perc alatt.
Szerintem csak akkor aggódj, ha olyat is ennyi időbe telik megtanulnod, ami érdekel.
Ajánlanék neked egy módszert, másoknál bevált, nem veszitesz semmit, ha megpróbálod!
Tehát, mivel nincs mindig kéznél valaki, kinevezel valamit (egy képet a falon, egy lámpát, az egyik sarkot, mindegy, lényeg hogy egy vonalban legyen veled, amikor tanulsz), ő lesz a Tök Hülye, igen igy fogják hivni. Átolvasod az anyagrészt egyster-kétszer, és amikor úgy érzed, hogy megvan a lényeg, akkor elkezded megmagyarázni a Tök Hülyének. Ha elakadsz, belepillantasz, ha már nem kell belenézni, kiállhatsz akár az egész iskola elé is előadást tartani.
Fontos, hogy komolyan vedd, és hangosan magyarázz a Tök Hülyének. Hidd el, hatásos! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!