Tehet valaki 11. osztályban előrehozott emelt szintű angol érettségit úgy, hogy előtte nincs középszinten érettségi vizsgája? Szükséges előtte középszinten vizsgázni?
Igen, illetve nem.
Más kérdés, hogy nem ajánlott, mert szintcsökkentő vizsga nincs, és ha az emelt kevésbé jól sikerül, akkor a rendes érettségi befejezéséig nincs mód a javítására. Elég nagy magabiztosság kell hozzá, de megteheted.
De tizenegyedikban még nem tanultad a tizenkettedikes anyagot (Tehát nem biztos, hogy jól fog sikerülni)
Persze meg lehet próbálni
Igen, viszont a felvételin százalékot néznek, nem osztályzatot. De mindenkinek a maga döntése. Amit írtam, az pedig tisztán a vizsgaszabályzaton alapul, benne van.
Tavaly, 11. osztályosként tettem 96%-os emelt szintű angol érettségit. Bátor voltam? :D Nem, csak előrelátó.
A 11-12. év tananyaga tulajdonképpen csak ismétlés. Annyi, hogy osztályozó vizsgát kellett tennem a két év anyaagából, de nudli volt az egész. :)
Tehát nem kell középszinten vizsgázni előtte.
Tehet, de nem érdemes. Én is 11.-be tettem középszintet most meg szintemelőt, mert kötelező nálunk a nyelvi osztályban 11.ben.
9-ben csak nyelv volt így két könyvet is befejeztünk 3 különféle angol órával 3 tanárral. Mindegyik másra ment rá.
Aztán 11-ben már csak érettségire készültünk, simán végigvettük a 12-es anyagot és mellette az érettségire készültünk. Most 12-be már csak emeltre és nyelvvizsgára készítő volt/van akinek kell. Jövőre 13-ba nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!