Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magántanuláshoz mi kell?

Magántanuláshoz mi kell?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy most vagyok szakközépiskolában elsős és egyszerűen nem bírok beilleszkedni mert nem tudok bemenni a suliba.Reggel mikor indulni kéne görcsöl a hasam és nem bírok bemenni egyszerűen.Nem akarok emberek közé menni és emiatt a javítóintézettel fenyegetnek a szüleim egyfolytában.4-5 napot voltam eddig ebben az évben bent akkor is magamban álltam nem beszélgettem senkivel 1 mondatnál többet.Magántanuló szeretnék lenni nem tudom hogy ha írnánk egy kérvényt ezzel az indoklattal elfogadnák e.Mert tudtomban nem lehet mindenki csak úgy magántanuló.Előre is köszi a válaszokat.
2009. szept. 28. 10:18
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Bocsi ha esetleg nem egyértelmű valami.Szóval a lényeg hogy ezzel az indokkal lehetnék e magántanuló.Egyszerűen nem szeretnék a suliba bemenni mert félek hogy engem néznek és a hátam mögött gúnyolnak vagy valami ilyesmi.Barátaim nincsenek csak egy vele mikor esetleg hétvégén elmegyünk a városba akkor is a plázába pl. nem szívesen megyek be a tömeg miatt.Még annyi hogy aki nem tud értelmes választ adni ne is írjon légyszives,köszönöm.
2009. szept. 28. 10:20
 2/16 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni hogy volt 1 barátnőm körülbelül 3 hétig tartott a kapcsolat vele de egyszerűen érzelmileg kihasznált.Ez miatt is szomorú vagyok és egyszerűen nem tudom mit kezdjek magammal. :(
2009. szept. 28. 10:22
 3/16 anonim ***** válasza:
Alapos orvosi indokkal biztos. De ahhoz célszerű lenne felkeresni előtte...De szerelmi bánathoz még az sem kell...:))
2009. szept. 28. 10:28
 4/16 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy ilyen indokkal megadják-e az engedélyt, azt azonban tudom, hogy ez nem jó megoldás.

Csak erősíted magadban a visszahúzódásra való hajlamot, egyre jobban bezárkózol, egy idő után barátaid sem lesznek. Később hogy fogod csinálni? HOgy mész egyetemre, hogy fogsz dolgozni?

Inkább vegyél erőt magadon, menj be, ha eddig 4-5 napot voltál bent, akkor nem is várhatod el a többiektől, hogy barátként üdvözöljenek. Majd szépen lassan megismered őket, elbeszélgettek és összebarátkoztok.

2009. szept. 28. 10:30
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ,szóval ha erről a "fóbiáról" az orvos adna papírt hogy igen ez így van akkor elfogadnák a magántanulási kérelmem?Amúgy voltam a háziorvosnál adott egy feszültségoldó gyógyszert még úgy 2 héttel ezelőtt azóta is szedem de láthatóan nincs javulás.Sőt a gyermek és ifjúsági pszichiátriára is kaptam beutalót,érdemes lenne elmenni oda ?
2009. szept. 28. 10:31
 6/16 A kérdező kommentje:
Látom közben jött egy új válasz.10:30-as: igazából tudnék barátkozni de egyszerűen az osztálytársaim sem szimpatikusak.Meg nem az hogy ilyen kis termetű vagyok hogy féljek az iskolától hogy megvernek mert 190 cm vagyok és 75 kg 15 évesen szóval ezzel sincs baj.Egyszerűen nem akarok bemenni oda.8.osztály közepétől kezdődött ez oda be-be járogattam aztán most rájöttem hogy hülye voltam mert az a suli ehez képes hawaii volt szóval nyugodtan bemehettem volna de ide egyszerűen nem bírok.
2009. szept. 28. 10:34
 7/16 A kérdező kommentje:
És még annyit szeretnék hogy egyetemre,munkahelyre biztosan befogok menni ahogy kell mert ott már felnőtt emberek vannak és biztos hogy nem fognak gúnyolódni a hátam mögött vagy bámulni mint borjú az új kapura.Sőt mi több várom már az egyetemet is nagyon.
2009. szept. 28. 10:36
 8/16 A kérdező kommentje:
Sokszor beteg is vagyok persze ilyenkor leigazoltan vagyok itthon,de sokszor egyszerűen nem igazolhatja az orvos hogy 1 hasfájás miatt nem mentem be.Többször gondolkodtam rajta hogy 1 szép reggel összeszedem pár cuccom és elmegyek itthonról.Azon is gondolkodtam már hogy mi a francért élek és sokszor legszívesebben meghalnék.Általánosban végig jó tanuló voltam 4es 5ös felvételi teljesen jó lett ez az egyik legerősebb szakközép itt a városban 8. év végén osztályozó vizsga tökéletesen ment megkaptam a bizonyítványt.Nem értem mi lett velem. :(
2009. szept. 28. 11:09
 9/16 anonim ***** válasza:
Menj el a gyermek és ifjúsági pszichiátriára a beutalóddal, ők szakemberek. Persze, nem elég a gyógyszer, hanem hosszas beszélgetős pszichoterápia kell, inkább pszichológussal, mint orvossal, hogy segítsenek neked abban, hogy meg tudd oldani a problémáidat, amiket egyedül nem tudsz. És járj iskolába, keress legalább egy, esetleg két embert, aki szimpatikus, kell, hogy legyen hozzád hasonló csendes, velük kezdj el beszélgetni, aztán lassan kialakul. Nem kell mindenkivel barátkozni, csak legyen egy vagy két barát.
2009. szept. 28. 11:17
 10/16 anonim ***** válasza:

Nézd ez nagyon durva pszichés zavar , keress akár privátban pszichológust akár máshogy, de ez csak súlyosbodni fog, szóval most a magántanulósditól függetlenül ez így nem maradhat.

Magántanuló pedig lehetsz kellő indokkal persze, én is ismerek nem egyet.

2009. szept. 28. 11:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!