Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt biosz, kémia. Csak én...

Emelt biosz, kémia. Csak én vagyok "elkeseredve"?

Figyelt kérdés
Hónapok óta tanulom az elméletet, csinálom a feladatokat, de mégis úgy érzem, hogy nem tudom úgy megírni ahogy szeretném. Kémiából pl. ezek a számolások igen durvák. Ti hogy vagytok vele? Vagy csak én aggódom túl?

2013. ápr. 29. 21:40
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:

Ehh, ezt a kérdést én is kiírhattam volna :D valójában most is tanulok, csak épp szünetem van (felosztom az időm, 45 perc tanulás, 15 perc pihi, de ezek sokszor eltolódnak, hiszen nem minden "adag" tesz ki épp 45 percet).

Számolásokkal én is bajban vagyok, ez az Ötösöm lesz kémiából nagyon ki tud hozni a sodromból, főleg mikor csekkolom a megoldókulcsot és ahelyett ,hogy részletesen leírná a lépéseket, rendre ezek a visszautalások néznek velem szembe, marha idegesítő folyton visszalapozni, hogy jaj azt hogy is kellett, de persze ott automatikusan magát a feladatot is meg kell néznem, különben egy kukkot nem értenék a megoldásból. Vááh.

Biosznál meg már komolyan mondom röhögnöm kell azon, amit produkálok. Nem tudom már hányszor leültem megtanulni a fotoszintézis lépéseit, mi hol játszódik le, az első sornál mindig rákoncentrálok, aztán egyszer csak azt veszem észre, hogy elolvastam a leckét és nem is emlékszem rá. Akkor újra nekiülök, hogy de most majd mennyire figyelek és értelmezem és megint nem. Ugyanígy járok különben a fehérjeszintézis meg hasonló részeknél. Próbálok arra gondolni, hogy jó, hogy nem én vagyok az egyetlen ezekkel a problémákkal így 2 héttel vizsga előtt, másrészről viszont az is bennem van, hogy mégsem "belőlünk" van a többség :/

2013. ápr. 29. 21:54
 2/28 A kérdező kommentje:

Pont mint én!:) Engem is idegesít az Ötösöm lesz-nél ez, de legalább ebbe le van írva mit hogyan kell. Igaz, valamiért ez a kémiai gondolkodás nem teljesen megy nálam. Azt szeretem nagyon amikor egyik feladatra jó amit elgondolok, a másik ami szinte ugyanolyan arra meg nem. Bár lehet, hogy csak én látom ezt így.

Bioszból még nem értem a végére, de pl. a fotoszintézis nekem is nehezen megy, jobban szeretem az "elképzelhetőbb" részeket. Mondjuk én már úgy vagyok vele néha, hogy nem tudom melyiktől félek jobban. Egyszer a biosz, egyszer a kémia, most megint a kémiánál vagyok... Nem tudom mi lesz. :S Én csak azon aggódok, hogy amekkora erőfeszítés benne van, annyira nem fog pont sikerülni...

2013. ápr. 29. 22:12
 3/28 anonim ***** válasza:

Én inkább most érzem azt, hogy már tudok mindent, egyedül a kémia számolásoktól félek kicsit, szóval még azt a 9-10 füzetet át kell néznem mindenképpen amiben az összes számolás benne van, de legszívesebben ha lehetne már megírnám holnap mindkettőt, csak hogy le legyen tudva, mert már rohadtul unom a folytonos ismétléseket. Elmélettől nem félek annyira, szóval be kell mákolni a számolásokat kémiából és remélem sikerülni fog. Remélem tesznek bele elektrokémiás, valamilyen pH-s meg valami egyensúlyos vagy sav-/bázisállandós számolást, akár még valami kristályvizes számolás is jöhet, de az összegképletes lenne a legjobb. Termokémiából (ha lesz benne) remélem nem a legbonyolultabb lesz, gázelegyes számolásra meg feltétlenül számítok, az kb. mindig van emelten.

Amúgy én erre az utolsó két hétre írtam egy utolsó menetrendet magamnak, hogy az alapján haladjak az ismétléssel, de már most el vagyok csúszva egy nappal, szóval az ágyam ma este magányos marad, szétmulatom magam a könyvek felett. Még az a jó, hogy csak ebből a kettőből kell érettségiznem. :D

2013. ápr. 29. 22:20
 4/28 anonim ***** válasza:

Tessék megcsinálni az eddigi érettségis feladatokat is. :)

A tudásnak kell egy kicsit ülepedni. De menni fog az érettségi. :)

2013. ápr. 29. 22:33
 5/28 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy a tudás ülepedéséhet szükséges az a 8 óra alvás. Szóval most már inkább menjetek aludni. :)
2013. ápr. 29. 22:35
 6/28 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:))
2013. ápr. 29. 22:38
 7/28 anonim ***** válasza:

Nekem szörnyen megy. Biológiából nekem a fotoszintézis, fehérjeszintézises dolgok jobban mennek, meg úgy a sejtbiosz. Én az állattant, etológiát (önfenntartó, fajfenntartó viselkedés, tanult, öröklött reflexek) egyszerűen nem bírom megjegyezni. Olyan nagy blődség. A semmiről magyaráz vagy 40 oldalon át a tankönyv, hogy miben különbözik az emberi meg állati kommunikáció, meg ha megrázzák a halat, az elúszik, utána meg megszokja... Nem is értem minek kell ilyen nevetséges dolgokat tudni. A másik amit utálok az a genetika. Azt még megértem, hogy fontos, de akkor is utálom.

A kémiából én már tavaly érettségiztem emelten.

2013. máj. 1. 03:25
 8/28 anonim ***** válasza:
+ én a populációs, társulásos dolgokkal sem vagyok kibékülve nagyon. az is olyan semmilyen téma, megfoghatatlan. a semmiről beszélsz 1 órán át.
2013. máj. 1. 03:31
 9/28 anonim ***** válasza:

Szerintem tök alap, hogy vizsga előtt az ember azt érzi, hogy semmit nem tud. Szerintem az lenne furcsa, ha nem ez éreznétek.

Javaslat: Youtube-on mindenről van videó. Amit nem értetek fotoszintézis, kemiozmotikus modell, fehérjeszintézis) stb, nézzétek meg ott. Ha látjátok videón, jobban el tudjátok képzelni, és könnyebb megjegyezni.

2013. máj. 4. 11:48
 10/28 anonim ***** válasza:
Menni fog kitartás! a titok nyitja a folyamatos ismétlés! :)
2013. máj. 11. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!