Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik verzió...

Szerintetek melyik verzió működőképesebb a mai világban? (továbbtanulási lehetőségek)

Figyelt kérdés
Az egyik az, hogy elmegyek egyetemre, orvosira szeretnék menni, a jegyeim alapján mehetnék is, az érettségit is meg tudnám írni jól, tehát vegyük úgy hogy felvesznek. Utána orvosként kb onnantól 5 év múlva, hogy felvesznek, keresek, hát azt mondják nem jó az orvosok fizuja. Vagy amire gondoltam, hogy elmegyek egy egy éves okj-s gyógyszertári asszisztens tanfolyamra, amivel állítólag 150-200 között lehet keresni. Utána terveimben szerepelt, hogy nyitnék egy valamilyen üzletet.

2013. ápr. 29. 17:33
 1/10 anonim ***** válasza:

Nah gyógyszertári asszisztensként nem keresel olyan jól mag 120 brutto.. szakasszisztensként is csak 150 bruttó. aki jól keres ezen a térne és annyit amit írtál az a gyógyszerész az egyetem és 5 év.

az orvisi sem 5 év hanem az egyetem 6 év aztán rezindenis és szkaorvosi még 6 év tehát összesen 12 év.

2013. ápr. 29. 17:49
 2/10 A kérdező kommentje:
valahol olvastam hogy a gyógyszertári asszisztens fizetése 150-200 között van, de ha csak 120 az is van annyi mint 12 év egyetemmel amit lehet keresni, nem?
2013. ápr. 29. 20:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem 12 év egyetem után wegy orvos 150 bruttoval indit
2013. ápr. 29. 21:41
 4/10 anonim ***** válasza:
lásd Kjt 2013 ott is a g kategória az orvos e kat a gyógyszertári asszisdztens
2013. ápr. 29. 21:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, 150-nel indít, de 12 év után, egy okj után meg 1 év után 120-szal indít mondjuk, és a havi 150-ből nem nagyon jön vissza az egyetem ára, nem?
2013. ápr. 29. 21:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Megoldás: Ne Magyarországon vállalj munkát.

Vagy ha ennyire a fizetés számít, akkor alapból ne orvos legyél.

2013. ápr. 30. 20:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Sajnos muszáj, hogy a fizetés legyen fontos, mert senki nem fog tudni eltartani 12 évig, amíg tanulok.. Különben 7 éves korom óta orvos szerettem volna lenni, de nem lehetek. És terveim között szerepelt, hogy itthon gyűjtök elég pénzt, és kiköltözöm a családommal együtt.
2013. ápr. 30. 21:20
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen attól is tartok az egyetemmel kapcsolatban, hogy 12. év végére úgy megunom, hogy nem is akarom csinálni, egy okj-s tanfolyam meg 1-2 év, és ha meg is unom, nem pazaroltam el vele annyi időt.
2013. máj. 3. 20:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor legyél gyógyszertári szakasszisztens és ha még mindig akarod lehetsz gyógyszerész vagy orvos később is.
2013. máj. 3. 21:26
 10/10 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is, de ha most nem megyek egyetemre, akkor még több év múlva is lehet menni? Ezt nem tudtam:) Amúgy köszi a válaszokat!
2013. máj. 5. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!