Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szakács vagy fodrász? Melyiket...

Szakács vagy fodrász? Melyiket érdemesebb elvégezni?

Figyelt kérdés

Melyiket érdemesebb elvégezni? Melyikkel találok könnyebben munkát,és viszonylag jól fizet?

Szakács - Érdekel,szeretek főzni,dolgoztam vendéglátásban szakácsokkal így a munka részét kb. tudom.

Fodrász - Szintén érdekelne,imádom a szép frizurákat, viszont nem vagyok beszédes,kézügyesség szerintem meglenne. Viszont itt kicsit riaszt a vállalkozói dolog...nem is értem hogy van ez pontosan. Az igaz hogy most 2013-tól a fodrász+műkörmös képzés egyben van? Szóval fodrászatot meg műkörmözést is tanulnék? Milyen költségek merülnének fel a képzés alatt? Pl. olló meg ilyesmik?

Ja és még annyi hogy külföldön melyikkel lehet jobban érvényesülni?

20 éves lány vagyok

2013. ápr. 18. 17:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Mindenképpen a fodrászt ajánlom. Nőként szakácsként szinte lehetetlen elhelyezkedni! Tudom, mert nekem is ez a szakmám, mégis pultos - felszolgáló lett belőle, mert nő vagyok.

Kollégám felesége fodrász. Ő is vállalkozó, és mivel jó a szakmájában, sokan járnak hozzá, havi 250-300-at keres. Szóval szerintem azzal jobban járnál.

A papírügyeket meg meg tudod kérdezni egy könyvelőtől, havi pár ezerért pedig megcsinálja a könyvelésed, és azzal sem kell foglalkoznod.

2013. ápr. 18. 18:05
 2/5 A kérdező kommentje:
De akkor miért tanulhatnak lányok is szakácsnak? Egyáltalán nincs esély elhelyezkedni? Ez elég szomorú..
2013. ápr. 18. 20:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom melyik jobb. De én szakácsnak megyek:) 19 éves vagyok és lány, és ezt fogom csinálni:) Nem érdekel, hogy ki mit mond, de tudom hogy én ezt akarom és ezt szeretem:) Nem tántoríthat el ettől semmi:)

Azt ajánlom Te is gondold végig, hogy mi az amit igazán szeretnél:) Ne befolyásoljon semmi:)

2013. ápr. 20. 20:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Megkérdezhetem te melyik suliban fogsz tanulni?

2013. ápr. 22. 12:56
 5/5 anonim ***** válasza:
A Gundelban:)
2013. ápr. 23. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!