Nagyon elegem van a tanulásból. Mit csináljak? (kicsit hosszú, de kérlek írjatok)
Hello!Mielőtt bárki ezt mondaná,nem vagyok lusta egyáltalán.Sőt,épp az hogy óráról órára tanulok.Olyan tantárgyat is megtanulok amit az osztályom 95%-a nem.
És a legjobb osztályban vagyok.Amúgy a matek és a kémia megy nekem nehezebben,de még azt is megtanulom ,kémiából kaptam 4-est,és a matekomon is kb.egy jegyet javítottam.
De az a baj,hogy mivel a legjobb osztályba vagyok,ezért nagyon elvárják a 4-5-t,ami meg is lenne.
De mostanába zsinórba írunk dogákat,vagy legalábbis be van jelentve,aztán megírjuk 3 órával később.De persze felelések vannak.
De már úgy érzem,nagyon nem bírom.Pláne hogy egyik tárgy megy a másik rovására.És a kedvenc tárgyaimra sincs túl sok időm.
És közbe nyelvvizsgára se ártana készülnöm.(Angol felsőfok)
Szóval mit tegyek? Mindent igyekszek,de néha már úgy érzem túl sok.És még különórákra is járok,5 napból csak 1 napom szabad.
Nem vagyok lusta,de nekem ez sok.Viszont ki kéne bírni júniusig...
Valaki hasonló helyzetben?
(9.o/L)
Nekem az lenne a kérdésem hogy miért hajtasz ennyire? Azért mert elvárják tőled vagy magad miatt? Vagy azért mert valami olyannal szeretnél foglalkozni amihez jó eredmény kell?
Amúgy szerintem le kéne lassítanod egy kicsit. Nem azt mondom hogy ne tanulj mert az kell és nagyon jó hogy jó tanuló vagy de ezt nem fogod sokáig bírni. És ha már ez a gond 9. osztályban mi lesz később? Most még nem olyan nagy baj ha becsúszik 1-1 rosszabb jegy ez még úgyse számít sehol.
Szerintem a francia-orosz tudásommal szeretnék boldogulni.Ez a 2 nyelv nagyon a szívemhez nőtt (a szüleim miatt) és érdekelnek is és akármilyen hülyén hangzik- de nem lenne nélkülük ugyanolyan az életem.
Amúgy van amit azér tanulok mert elvárják (például matek.meg hát abból kell érettségizni) ,valamit azért mert nem akarok rossz jegyek(kémia például.de magával a tárggyal nincs sok bajom csak nem vagyok túl jó belőle.)Van amit meg inkább is-is.(például fizika.nem vagyok fizikazseni.örülök a 4-nek,egy 5-m van.de a fizikát szeretem és érdekel)
Attól függ.
Az is igaz hogy a legjobb osztályban vagyok,aztán ha nincsenek jó jegyeim,az hogy néz ki... (az osztály 90%-a jó jegyeket kap,habár 2.félévbe kicsit ők is rontottak).
De anyukám is szigorú valamennyire.Meg kell hagyni.Pláne egyes tantárgyakkal (magyar,töri meg mikor mi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!