Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan 'kell' tanulni a...

Hogyan 'kell' tanulni a törit? Mi a legjobb tanulási mód?

Figyelt kérdés
Tudom hogy különbözőek vagyunk de azért még is melyik a legjobb vagyis a leghatásosabb történelem tanulási módszer?Én jelenleg úgy tanulom hogy hozzá is olvasok és a tankönyv és a plusz könyv szövegének a lényegét vázlat szerűen kijegyzetelem így egy helyen van és jóformán ha néhányszor elolvasom már tudom is és nem kell magolni. Ez ment 5-ös is vagyok töriből csak nagyon sok időt vesz el és mivel 7-es vagyok most nincs is időm annyit tanulni az új tantárgyak miatt. Ebből a tankönyvcsaládból tanulok: [link]
2009. szept. 23. 18:48
 1/8 anonim válasza:

Hát 7.-es anyag nem olyan hardcore... Én úgy szoktam, hogy némi időt rászánok, elolvasok mindent a könyvből és a füzetből, ésamit lényegesnek találok azt címszavakban kijegyzetelem. Nevek, dátumok, események, tények... Ezt a listát kinyomtatom és abból tanulok, párszor elolvasom, szünetben is átfutom és ennyi.

Jah, énmost a dolgozatrakészülésről írtam,külön órára sose készülök

2009. szept. 23. 18:52
 2/8 anonim ***** válasza:

bocsi OFF...

nekünk általánosba pont nem ilyen volt...de most középsuliba ilyen van :DDDDDDDDD

2009. szept. 23. 18:53
 3/8 anonim ***** válasza:

Fogod a könyvet, olvasás közben kijegyzeteled a lényeget. Átolvasod a jegyzetedet még aznap, egyszer óra előtt. Ha óráról órára készülsz, és mindig odafigyelsz, koncentrálsz arra amit csinálsz, akkor menni fog. Viszont ne vedd ennyire komolyan az iskolát, hogy húú két új tantárgy nincs idő tanulni! Nyolcadikba sokkal nehezebb lesz (Nekem minden nap volt valami. előkészítő vagy táncóra, rajzszakkör, magántanárok, esti úszás, káté, templom, gyógytorna...) Gimibe pedig már a megtanulandó anyag is sokkal több lesz.

-Építő kritikának szántam, mielőtt lehurrogsz:) -

2009. szept. 23. 20:47
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!Hasznosak a válaszok! :)

Utolsó:

Nem akarlak lehurrogni örülök,hogy segítesz:)

Próbálom nem komolyan venni de nagy ugrás volt 6.-ról 7-be menni: míg 6.-ba mindig 5 óránk volt most 7.-be van 2 olyan nap amin 7. Szóval nehéz mert nagy a különbség.:S

2009. szept. 24. 07:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Bocsi még annyit akarok hozzátenni hogy Gimnáziumba járok!
2009. szept. 24. 07:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Óh, dejóneked XD Igaz én sík hülye vagyok töriből, mert egyszerüen nem tudom megtanulni, rászánni meg nem tudom magam hogy kijegyzeteljem, valami miatt mindig abbahagyom (áh ezzel semmire nemmegyek fíling) Ráadásul a töritanár nem tud normálisan tanítani, csak irat valami sz*rt a füzetbe azt csá... Holnapra készülnöm kéne, mert lehet h röpdogát ír... (igaz h az osztály fele kb satu szintén :D)
2009. szept. 30. 21:24
 7/8 anonim ***** válasza:
hát nekem szerencsére könnyen megy én úgy szoktam hogy egy lecke fel van bontva több részre és részenként 1-szer elolvasom felmondom utána egybe az egészet és 10 perc alatt megvan de a vázlatos módszer is nagyon jó mert hatékony
2009. nov. 3. 20:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm! Utolsó válaszoló igen ez nagyon jó ötlet. Hallottam hogy úgy marad meg legjobban az agyban ha felmondom. Úgy döntöttem talán rövidebb vázlatot írok majd így nem veszi el az időmet annyira. És aztán felmondom a módszered szerint. Remélem működni fog :) Köszönöm a választ :)
2009. nov. 5. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!