Emelt töri érettségire készülők! Hol tartotok a tanulásban?
Irányítva, sulival azért biztos sikerülni fog, hajrá :)
Olyanok válaszát (is) várom, akik egyedül készülnek, segítség nélkül!
Egyedül készülök, és konkrétan ma kezdtem hozzá :) A 4 db Száray-s forrásközpontú törikönyvet tanulom meg elejétől a végéig. Igazából nem aggódom, mert eléggé "benne vagyok a tanulásban", III. éves joghallgató vagyok, ami aggaszt hogy az érettségi időpontja egybeesik a vizsgaidőszakommal, úgyhogy nagyon úgy kellesz hajtanom hogy mindenhol jó eredményt érjek el. Te hol tartasz kedves kérdező, és miből tanulsz? Egyébként én érettségizem még emelt szinten társadalomismeretből is, arra abszolút nem tanulok, mivel jelentős része jogi ismeretek meg gazdasági ismeretek, mindkettőbe elég rendesen benne vagyok.
Ja, és érettségiznem egy plusz szak miatt kell, az eltére jelentkeztem politológia szakra, kiszeretném a jogi diplomámat egy politológiával egészíteni, mert a jogászkodás mellett politikai elemzéssel is szeretnék később foglalkozni
Szia! Én 2010-ben érettségiztem, azóta eléggé kiestem a tanulásból, van két OKJ-s szakmám, de azokhoz nem kellett úgy isten igazánól tanulni. Szintén a 4 Szárays könyvet bújom, illetve a III.-os könyvből van még egy másikfélém ami jól kiegészíti. Az írásbelire témakidolgozással készülök, összesen azt hiszem 68. Még hátra van körülbelül a fele, most az I. világháborúnál tartok. De még csak a kidolgozásban, tehát tanulni én is most fogok igazán elkezdeni. Ezen kívül az eltés könyveket (emelt érettségi tételkidolgozások) használom, a 2008-as és a 2012-es van meg. Még a netről is gyűjtök anyagot és igyekszem szakirodalomba is belenézni, de nincs túl sok időm már rá, komplett könyvet biztos hogy nem tudok elolvasni már, maximum egy vagy két témához tartozót. A térképekkel és a forráselemzésekkel bajban vagyok, nem áll rá egyelőre az agyam túlzottan.
Ami még kellene szerintem, az a volt érettségik megoldása, de valahogy nem visz rá a lélek... Illetve az esszékérdésekre is gyúrni kéne, fogalmam sincs, hogy ott mi a követelmény.
Én töri szakra szeretnék járni szeptembertől és a kötelező emelt miatt csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!