Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt töri érettségire készülő...

Emelt töri érettségire készülők! Hol tartotok a tanulásban?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 9. 16:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
hát sajnos nem állok túl jól...
2013. ápr. 9. 16:55
 2/13 A kérdező kommentje:
sajnos én sem. egyedül készülsz rá? hol tartasz?
2013. ápr. 9. 17:12
 3/13 anonim ***** válasza:
Hát faktra járok (heti +2 óra volt tavaly, idén +4), amin végigvesszük az egész anyagot darálva, de nincs sok hasznom belőle igazából... ezenkívül van az alap törióránk, amin ugye tök máshol tartunk, mint fakton, tehát párhuzamosan kell két éve tanulni az egészet részletesen, ami mindig nehéz volt, ezért nem is olyan eredményes nekem.. ezenkívül most elkezdtem ismételni a legelejéről, most tartok a földrajzi felfedezéseknél, követem az emelt tételsort, meg a követelményt :)
2013. ápr. 9. 17:30
 4/13 A kérdező kommentje:

Irányítva, sulival azért biztos sikerülni fog, hajrá :)

Olyanok válaszát (is) várom, akik egyedül készülnek, segítség nélkül!

2013. ápr. 9. 17:38
 5/13 anonim ***** válasza:

Egyedül készülök, és konkrétan ma kezdtem hozzá :) A 4 db Száray-s forrásközpontú törikönyvet tanulom meg elejétől a végéig. Igazából nem aggódom, mert eléggé "benne vagyok a tanulásban", III. éves joghallgató vagyok, ami aggaszt hogy az érettségi időpontja egybeesik a vizsgaidőszakommal, úgyhogy nagyon úgy kellesz hajtanom hogy mindenhol jó eredményt érjek el. Te hol tartasz kedves kérdező, és miből tanulsz? Egyébként én érettségizem még emelt szinten társadalomismeretből is, arra abszolút nem tanulok, mivel jelentős része jogi ismeretek meg gazdasági ismeretek, mindkettőbe elég rendesen benne vagyok.

Ja, és érettségiznem egy plusz szak miatt kell, az eltére jelentkeztem politológia szakra, kiszeretném a jogi diplomámat egy politológiával egészíteni, mert a jogászkodás mellett politikai elemzéssel is szeretnék később foglalkozni

2013. ápr. 9. 19:49
 6/13 A kérdező kommentje:

Szia! Én 2010-ben érettségiztem, azóta eléggé kiestem a tanulásból, van két OKJ-s szakmám, de azokhoz nem kellett úgy isten igazánól tanulni. Szintén a 4 Szárays könyvet bújom, illetve a III.-os könyvből van még egy másikfélém ami jól kiegészíti. Az írásbelire témakidolgozással készülök, összesen azt hiszem 68. Még hátra van körülbelül a fele, most az I. világháborúnál tartok. De még csak a kidolgozásban, tehát tanulni én is most fogok igazán elkezdeni. Ezen kívül az eltés könyveket (emelt érettségi tételkidolgozások) használom, a 2008-as és a 2012-es van meg. Még a netről is gyűjtök anyagot és igyekszem szakirodalomba is belenézni, de nincs túl sok időm már rá, komplett könyvet biztos hogy nem tudok elolvasni már, maximum egy vagy két témához tartozót. A térképekkel és a forráselemzésekkel bajban vagyok, nem áll rá egyelőre az agyam túlzottan.

Ami még kellene szerintem, az a volt érettségik megoldása, de valahogy nem visz rá a lélek... Illetve az esszékérdésekre is gyúrni kéne, fogalmam sincs, hogy ott mi a követelmény.

Én töri szakra szeretnék járni szeptembertől és a kötelező emelt miatt csinálom.

2013. ápr. 9. 20:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Én most rendeltem meg pluszba a 2013-as emelt történelem érettségi szóbeli kidolgozásokat. Igazából én a szóbelire annyira nem fogok készülni, illetve gondolom ha benyalom a 4 Száray-s könyvet, gondolom újat nem tudnak a szóbelire sem berakni :/ Fogy az idő az a baj, és hogy őszinte legyek a tömérdek törvény és jogi könyvek között marhára nincs kedvem történelmet tanulni :/ Dehát valamit valamiért ugye... mindent bele, és sok sikert, sikerülni fog! :D
2013. ápr. 9. 21:14
 8/13 A kérdező kommentje:
Neked is hajráf :)
2013. ápr. 9. 21:34
 9/13 anonim ***** válasza:
Én is 2010-ben érettségiztem középszinten. Eddig a 9-es (Száray) könyvet olvastam el, most a 10-es végén járok. Még van 3 hét, abból 1-1-et a 11-es és 12-es könyvnek szentelek, majd utolsó héten térképezek, forrást elemzek, megoldok pár előző évi feladatsort és átolvasom a Kidolgozott emelt szintű történelem érettségi tételek 2013 c. könyvet. Én is már egyetemre járok, szóval marhára nincs sok időm, de főleg kedvem még erre készülni. Hetente egyszer 2 órát járok tanárhoz is.
2013. ápr. 12. 18:40
 10/13 anonim ***** válasza:
A térképek engem konkrétan kicsinálnak... :/ És tényleg nincs túl sok kedvem ezt tanulni, még a 3-4.es törikönyv érdekes is, de pl. az ókor nagyon nem érdekel :S egyetemre járóknak tényleg rosszabb, nekem most ZH időszak van :/
2013. ápr. 13. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!