Ha jövőre kötelezővé teszik az erkölcstant, akkor annak tantervét kik állítják össze? Kik döntik el, hogy mi erkölcsös és mi nem? A politikusok?
Az iszlám szerint például a kamat is erkölcstelen, a keresztények szerint meg a szex. Mégis mindkettő elég gyakori dolog, bár az utóbbiban van legalább élvezet.
(Bár én a saját vallásomban hiszek és ezt a nézetet próbálom átadni a gyerekeimnek is.)
Viszont ez egy nagyon szubjektív dolog és ha a tanterv anyagát olyanok állítják össze, akik a politikától függenek, akkor én nem akarom, hogy a gyerekeim ezt tanulják, még ha kötelező is lesz.
Magyarul akkor mindenkire rákényszerítik a többség erkölcsi ideológiáját? És mi van ha én nem értek vele egyet, mert én is erkölcstelennek tartom a kamatot és ahogyan a cigányok viselkednek, de nem tartom erkölcstelennek egy bizonyos életkor felett a szexuális életet? Vagy erkölcstelennek tartom amit a politikusok művelnek? Akkor az én gyerekeimnek is azt kell tanulni, hogy a politikus bácsik a mi javunkat szolgálják és a papok jók?
Vannak kultúrák, ahol például teljesen elfogadott, hogy bizonyos vallás képviselői ruha nélkül, teljesen meztelenül mutatkoznak, sőt őket tisztelik a leginkább a szent életük miatt. Nálunk ez ugye erkölcstelen, pedig szerintem egyáltalán nem az, viszont a lopás a csalás, és a hazugság az, amiért viszont itthon egyáltalán nem ítélnek el senkit, mert hát úgyis mindenki hazudik. De ugye én vagyok a kisebbség e tekintetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!