Mely utcák veszélyesek a 8. kerületben?
Most költöztem ide, közel a keletihez, nem akarok bajba keveredni.És mire ügyeljek?Hogy kerülhetném el, hogy engem szúrjanak ki maguknak?
Lány vagyok
A Garay utca és a Garay piac és a környéke...
A Thököly út külső része...
Népszinház utca és a Köztársaság téri részek...
A József körút és a Népszinház utca közötti terület...
A Keleti pu. parkolói...
Ezekre a részekre ne menj este!
Igazából tényleg az a legjobb, amit az előttem beíró is tanácsolt:
- ne öltözködj kirívóan, feltűnően, ne látszódjon külsőleg, hogy van pénzed...
- ne legyen rajtad arany (nyaklánc szigorúan a pulóver alá rejtve!...
- ne vedd elő a mobilodat még buszmegállóban sem!...
- ha vásárolsz valamit, azt tedd semleges zacskóba (kívülről ne lássák, mit viszel és hol vetted)...
- este ne menj be kihalt utcákba...
- ha valahol 3-4 fős barnabőrűt látsz, kerüld el őket jó messze!...
- ne lógasd a válladon a táskád, inkább vesd át féloldalasan és a táska előtted lógjon (ne tudják letépni a válladról)...
- a mobilod, irataid, pénztárcád ne tartsd a táskádban, mert ha mégis ellopják/kifosszák, akkor nem ér nagy kár... (Én az ilyeneket a kezemben lógatott bőr-szatyorban tartom.)
- ne legyen nálad sok készpénz, manapság már mindenütt tudsz kártyával is fizetni, ha ezt ellopják tőled, azonnal le tudod tiltatni, amúgy meg csak az tud levenni pénzt róla, aki ismeri a PIN-kódodat...
- buszon, metrón, villamoson a táskádra figyelj, ne kerüljön a hátad mögé, a tömegben aratnak a zsebtolvajok, táskafosztogatók!...
madolna-negyed, főleg kálvária tér, lujza utca, magdolna utca, karcsony sándor, diószeghy sámuel, etc..
a köztársaság tér, meg a népszínház utca az még broadway ezekhez képest.
sehogy nem kerülheted el, ne járkálj arra egyedül, ha lány vagy. főleg ne éjjel. ott lakom, és tényleg gettó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!