Volt valakinek civilizáció órája?
Ühümm, nekem német célnyelvi civilizációm volt. A német nyelvű országokról tanultunk 2évig, az első évben csak Németországról, a második évben pedig a többiről. Tanultunk kultúráról, ünnepekről, étkezési szokásokról, városokról és nevezetességeikről, írókról, költőkről, zeneszerzőkről ( volt, hogy egy ismertebb darabot részletesen is elemeztünk), aztán volt még szó iparról, gazdaságról, politikai illetve oktatási rendszerről. Szóval úgy dióhéjban mindenről, amit az adott országról tudni kell.
Nekünk német anyanyelvi lektor tartotta, így rengeteg személyes tapasztalatot tarkította a tananyagot, én nagyon szerettem, érdekesnek találtam:) Természetesen németül zajlott az óra, de ha te nem kimondottan német célnyelvi civilizációt fogsz tanulni, akkor neked nyilván nem így kell majd.
Érettségin nekünk csak szóbeli része volt.
Ha van még kérdésed, írj!
Jajj, de jó. :) Egyébként nekem is németül lesz jövőre. :)
Ausztriáról, és Svájcról is tanultatok? Nehéz volt a szóbeli? Heti hányszor volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!