Egyetemen tényleg csak 3szor lehet hiányozni óráról? Akkor is ha orvosi igazolásom van?
Figyelt kérdés
2009. szept. 21. 14:52
1/7 anonim válasza:
Fáradj be az egyetem tanulmányi osztályára, ők részletes felvilágosítást tudnak adni, mert ez egyetemenként változó lehet. Az enyémen tényleg csak háromszor lehetett hiányozni, máshol meg abszolút nem nézték, hogy mindenki megjelenik-e az összes előadáson.
2/7 anonim válasza:
szemináriumokról általában igen, az egyetemen már senkit nem érdekel semmiféle igazolás
igaz, a legtöbb tanárral azért meg lehet beszélni, ha tényleg indokoltak voltak a hiányzások, valami plusz dolgozat, + zh és meglehet a jegy
van akivel nem :(
3/7 anonim válasza:
én úgy tudom, hogy az elméleti előadásokra nem kötelező bejárni, de ott is van olyan tanár aki névsort ad körbe, hogy lássa hogy melyik diákjai nem járnak be, és azokat jól megfingatja a vizsgán..
a gyakorlati tárgyaknál meg tényleg csak 3X lehet hiányozni, ha több a hiányzásod, akkor újra kell csinálni a tantárgyat következő félévben
4/7 anonim válasza:
Ez egy félévre vonatkozik, nem egy tanévre, és ha figyelembe vesszük, hogy egy egyetemi félév 14 hétből áll, akkor ez az arány egyáltalán nem olyan szörnyű.
5/7 anonim válasza:
A hiányzás oka senkit nem érdekel, nálunk a lényeg, hogy az órák 70%-án bent kell lenni.
6/7 anonim válasza:
Hát még csak nem is 14 hétből, első hét tantárgyfelvétel, gyakorlatilag alig vannak órák megtartva, utána, őszi szünet. Ha van gyakorlatod, akkor az megint el vesz időt. És december elején már vizsgaidőszak. Nekünk két hetes gyakorlatunk volt minimum minden félévben, így átlag 10 hetes féléveink voltak. Na most 10-3 az 7, ennyi órán meg azért jelenj már meg, ha szeminárium, ha előadás.
7/7 anonim válasza:
Szemináriumról , tényleg csak háromszor lehet hiányozni, de elméletről viszont korlátlanul. De nem mindegyik tanár díjazza, ezért névsort irat,bár ahogy tapasztaltam van akinél számít, mert szemináriumként kezeli az óráját van akit nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!