Felolvashatja egy tanár a diák által neki irt e-mailt az egész osztály előtt? Ráadásul a diák háta mögött?
1. Ebben az esetben a tanár egy bunkó.
2. A diák miért írogat és nem személyesen beszéli meg a problémáját?
Nem, nem teheti meg.
A diák helyében komoly jogi lépéseket fontolgatnék, hogy az ilyen szardarab tanár kétszer is meggondolja, ha még egyszer ilyet tesz.
Aki meg azt gondolja, hogy miért e-mailt ír, az talán mégis mit képzel? 21. században élünk, az elektronikus kommunikáció már általánosan elfogadott kapcsolati forma.
Azt meg nem is említem, hogy a megbeszélteket is ugyanúgy elmondhatja másnak.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy az osztály hogy reagált erre.
Csúfolták-e érte, kiközösítették-e, vagy inkább segítő szándékkal olvasta fel, hogy tudják a társai, ő ilyen, és fogadják el?
Sajnos, kevés az infó, ez alapján nem lehet megállapítani, hogy a tanár megsértette-e a levéltitkot, vagy éppen segítő szándékkal közölte a többiekkel.
Ebben az esetben a tanárnak viselnie kell a következményeket.
Felháborító, amit tett.
Nagyon szomorú, hogy sokan nem azért mennek el tanárnak, mert hivatástudatot éreznek, hanem csak azért, hogy legyen hol dolgozniuk.
Ez a tanár megérdemelné a megszégyenítést.
Visszaélt a helyzetével, a rá bízott titkot nem őrizte meg, ellenkezőleg, megalázta és megszégyenítette azt a diákot, aki bizalommal fordult hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!