Térkép tanulás (? ) (SÜRGŐS)
Figyelt kérdés
van egy térkép, 60 hely van amit meg kéne tanulnom holnapra. a térképben a számok vannak beírva és a térkép alá a szám és a hozzá tartozó helynév. Megtanulok egy helyet és 5 perc múlva már nem tudom. Amiket tudok azokat is csak egymáshoz viszonyítom, de a dolgozatban más lesz a számozás és nem mind van benne. Valami tipp hogy hogyan tudnám megtanulni?2013. ápr. 3. 17:06
1/4 anonim válasza:
én úgy tanultam, hogy mikor mondtam a nevét, akkor mutattam is, és addig mondogattam és mutogattam még meg nem tanultam. Utána már úgy csináltam, hogy csak ráböktem a vaktérképre és tudtam, hogy mi hogy van. Szerintem ez jó módszer , és addig mondogasd,és mutogasd még nem tudod. Remélem tudtam segíteni :) bár nekem fotografikus memóriám van, szóval így könnyebb volt.
2/4 anonim válasza:
Azt kihagytam, hogy egyszerre 3-4et mutogattam, így könnyebb volt, mintha egyet mondtam és mutattam volna 5 percen keresztül.
3/4 anonim válasza:
Rajzold át a térképet egy átlátszó papírra, és írd rá a helyek nevét.
4/4 gungasam válasza:
Minden helyről tudni kell valamit...ami fontos.Pl.:Budapesten van Lánchíd, Baján főznek jó halászlét,Pécsett van a minaret....Amennyiben az információt kapcsolod, sokkal könnyebben megjegyezhető.Egyszer látott embert megjegyzünk ha szemüveges,ha kopasz,ha sánta..ha valamely más infohoz köthetjük..(nem mintha a száma nem volna info amihez köthető)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!