Megéri átmenni keményebb egyetemre?
Nehezebben tanulok. Azt hiszik, okos vagyok, közben szorgalom kérdése az egész. Teszt is kihozta a valamennyivel átlag alatti memóriát, logikát és koncentrálóképességet.
Ezért gyengébb egyetemre mentem. "Kicsit" megtáltosodhattam, illetve nem halogatok, amikor mód van rá.
Ezért eddig minden megvan, csúszni jelen állás szerint nem fogok - itt nem is szokott az, aki kicsit is komolyan veszi - és jók is a jegyeim.
Nem tudom, mennyire igaz, hogy a gyengébb egyetemen tanulók rosszabb szakemberek lesznek.
Erősebb helyről átjött emberek azt mondják, a miénk jóval gyengébb, de a lényeg itt is megvan. Csak nem szívatnak a tanárok feleslegesen, ha tanulsz, akkor jó jegyet kapsz, nem esetleg 2-est.
Mondják, hogy úgyis a munkahelyeden tanulod meg a munkádat, az egyetem csak alapozás.
Ráadásul itt rendszeresen tanulás és kb. 4-es átlag mellett is jelentős szabadidőm marad. Így szerintem lesz időm TDK-zni, esetleg csatlakozom a szakkollégiumhoz. Ezek sok pluszt adnak állítólag.
Civil szervezetnél is önkénteskedem.
Nem tudom, ha átmennék erősebb egyetemre, adna-e hasznos pluszt.
Nem tudom, ha jelen helyemen végzek, úgy érzem-e majd, hogy nem tanultam semmi újat. Vagy elegendő lesz a tudásom, csak a felesleges szívatásokból maradok ki?
Mivel nehezen tanulok, az erősebb egyetemen így se biztos, hogy lenne mellette életem, TDK, szakkollégium szinte biztosan kizárva.
Egyáltalán mi dobja fel jobban az önéletrajzot?
Ha szinte üres, de jó nevű egyetemen végeztem, vagy TDK-munkák, szakkollégium, nyelvtudások gyengébb egyetemmel, ahol viszont jó eredménnyel végeztem?
Erről mindenki mást mond...
milyen szakra jársz?
én büfé szakra járok, és keményebb szakra jelentkeztem, egészségügyi irányzat, amikor a büfé szakra jelentkeztem, azt mondtam, elég nekem a humán szak is, de most második év végén azt mondom, semmire se jó
Öhm...így nehéz ezt megmondani, mivel nem tudom mit értesz "gyengébb" és "erősebb" egyetemek alatt, és az szakonként is változó, hogy mekkora a differencia az iskolák színvonala között. Na meg van mikor a kedves hozzá nem értő kívülálló szólja le ,hogy jaj de gagyi helyre jársz mert az XY egyetem a legjobb, közben meg ugyanúgy megszenvednek ott is, csak max a hírneve nagyobb a másiknak:)persze vannak nagyon büfé szakok amivel semmire nem mész...
Egy szónak is száz a vége, ha konkrétumot mondanál, sokat segítene hol vagy milyen szakon és hova mennél át?
Mondom, szépen van szabadidőm, jó jegyeim vannak pedig nehezen tanulok.
Mondjuk kell ehhez tanulnom, nekem az jön be, hogy tudok nem halogatni, nem segít az idő nyomása, hanem ront, így rendszeresen tanulok.
De van szabadidőm rendesen.
Tehát nem tartom nehéznek.
Már kétszer beleláttam a BME tananyagába, meg hogy egy tárgyból laboron mit csinálnak, és hát ég és föld.
Tehát a BME-re mennék át és környezetmérnöki szak.
(Most a csoporttársam rám fog ismerni, bár nem gond :) )
Első, írod, hogy büfészakon vagy, aztán írod, hogy humán...
Egy humán szak még nem büfészak.
Nem vagyok bölcsész, de nem értem, miért kell őket bántani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!