Egyetemisták! Mi a titkotok, hogy vagytok képesek hatalmas anyagokat viszonylag rövid idő alatt megtanulni?
Figy én így csinálom, több mint a semmi, de egyértelmű, h én is lekvár vagyok.
Elolvasom a tananyagot(jog) többször, h már frankón megértsem.
Szal első olvasás nulla, második nulla, harmadiknál már értem miről van szó, negyedik, h már úgy olvassam, h tényleg értem.
Van, h egy mondat egy teljes oldal.
Aztán kis kártyákat írok, egyik oldal a fogalom, másik oldal meg a meghatározás, felsorolás.
Eddig ezzel haladtan a legjobban, de tényleg hihetetlen, h vannak olyan ismerőseim, h a tudásuk valami félelmetes.
Az első olvasás után a legfontosabb, hogy megértsd amit olvasol. Utána (ha olyan a tárgy) akkor gyakorlatokat/példákat csinálsz.
Jegyzetet készítesz. Manapság divatos, hogy mindent csak nyomtatunk. Na ezzel pont el lehet szúrni, mert ha kijegyzeteled a lényeget, közben sok minden a fejedben marad!
Mi nem tanulunk sokat, több a megértős tárgy.
Ami mégis tanulós, abból nálam is megy a lényegkiemelés, jegyzetkészítés.
Én a halogatást nem bírom megérteni.
Számonkérés előtt 4-6 nappal el kell kezdeni tanulni. Minden nap egy adagot, utána pihi, ha sok van, másik tantárgy.
Ha benned van, hogy még hátra van 4-6 nap a számonkérésig, és emiatt nem tudsz koncentrálni, ezt le kell küzdeni. Ha nem bírsz leülni tanulni, igenis ülj le.
Nálam is úgy van, mint írták, hogy az első olvasásra kezdem megérteni, a másodikra már értem, harmadik-negyedik elolvasásra már a szakszavakat is tudom. Nekem ehhez kell a több nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!