Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most kinek van igaza és...

Most kinek van igaza és nagyobb döntési joga? (Bővebben: Lent)

Figyelt kérdés

Hatodikos vagyok. Én mindenféleképpen gimibe szeretnék menni, de szüleim szakközepet akarnak.

Anyukám azt mondja, azért menjek szakközépbe mert az közelebb van a lakásunkhoz és ha gimibe megyek ahova szeretnék akkor sokat kell utaznom.

Nekem is van egy álláspontom, mint említettem a gimi. Azért gimi(amúgy mosonmagyaróvári vagyok és győri gimiben gondolkozok), mert onnan könnyebben bekerülhetek egyetemre (közjegyző vagy ügyvéd szeretnék lenni). Mindenképpen kolesz kéne, mert van egy húgom aki 5 évvel fiatalabb nálam, most is zavar a tanulásban, mert egyhelyen szoktunk tanulni és ez másképp meg sem oldható.

Bocsi, hogy ennyit írtam, de ez a helyzet...

2013. ápr. 2. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha elég talpraesett vagy, kiharcolod magadnak a gimit ;)
2013. ápr. 2. 09:57
 2/7 Andizsuzsi ***** válasza:
Döntési joga a szüleidnek van, az ő beleegyezésük nélkül nem mehetsz sehova. Amúgy, ha jól tudom, Mosonmagyaróváron van gimnázium nem? Nekem olyan érzésem van, hogy téged a kollégium jobban csábít a gimnáziumnál.
2013. ápr. 2. 10:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha valóban jogi pályára készülsz, a gimivel jobban jársz. De közjegyző kihalásos alapon, "családon belül" fogsz tudni lenni, ügyvédből pedig annyi van, mint a nyüvek, a fele munka nélkül van... Jól gondold át a jogi pályát főleg akkor, ha nincs kiült széked, ahova a diploma után be tudsz ülni!!
2013. ápr. 2. 10:16
 4/7 A kérdező kommentje:
van gimi óváron, de szerintem az nem olyan erős ahova én szeretnék menni...
2013. ápr. 2. 10:36
 5/7 A kérdező kommentje:
2. kommentelő, talán tudsz valamit az óvári gimiről?
2013. ápr. 2. 10:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Én győrbe járok iskolába, és smerek több embert is, aki óvári és mindennap bejár győrbe reggel.

Szóval nem muszáj koleszos lenned. De persze, ha szeretnél, akkor lehet.

Szóval szerintem jelentkezz Győrbe, gimibe.

Melyik iskolába szeretnél amúgy jelentkezni?

2013. ápr. 2. 16:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Kazinczyba...
2013. ápr. 2. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!