Ez Egri csillagokról lenne szó! Kiolvastam a művet de ezeket nem találom. -Mi az a minaret? -Sorold fel Bornemissza találmányait! -Mekcsey Debrecenbe érkezik. Kik laknak ott? Kinek a számára van megdöbbentő híre?
-A fejezetcímek metaforikusak értelmezd őket!
-Miklós és Éva az Egerrel szomszédos várba érkeznek. Mi a céljuk?
HA kiolvastad akkor tudnod kell a válaszokat mert ezek mind benne vannak.
csak egyet említek, a többin agyalj te.
Tüzes kerék..
Sorold fel Bornemissza találmányait!
Dobó megmutatta Gergelynek a várat és azt is, hogyan készítik a bombát.
Gergely szerint a bombába rézporba kevert olajos csepűt, vasport és ként kell tenni, így nagyobb hatásuk van az ellenségre.
Dobó átadta neki az embereket, hogy ezek alapján készítsék el a többi bombát.
Itt kezdődnek Gergely "találmányai, amelyeket az Egri vár védelmében készíttetett, ha figyelmesen elolvasod az Eger veszedelme és a Holdfogyatkozás c. részt, sorban megtalálod őket.
Egyébként, ha nem tudod, hogy Miklós és Éva miért érkeztek Szalkay uramhoz, mi célból, akkor te nem is olvastad el a könyvet.
Sajnálom, ha te be akarsz bennünket csapni, többet nem segíthetek.
Köszi mindent és tényleg kiolvastam a könyvet( bár lehet nem vagyok túl meggyőző és alaposabbán át kellet volna olvassam a művet) Bornemissza találmányai közül is tudtam párat pl. Cserépbögrék tüzes kerék csak azt mondták 4db kell és annyit nem tudtam.a minaretet is megtaláltam a könyvben de köszi a kommentet.a többit is megtaláltam vagy neten vagy a műben. De egyet még mindig nem
találok. Mekcsey debrecenbe érkezik tudom hogy török bálint házába érkezik meg hogy az ő felesége lakik ott még stb. De ki számára van megdöbbentő híre? Tényleg köszi mindent
Jó. A válaszaidból látom, hogy tényleg elolvastad.
De tudod, ma már nem tudom, hogy hányadik vagy, aki vagy az Egri csillagokban, vagy a Kőszívű ember fiaiban kér segítséget.
Nemrég fejeztem be egy kérdésre a választ a Kőszívű ember fiaiból, és csak annyit kaptam válaszul, hogy megírtam helyette a fogalmazását, hogy "köszi".
Ettől egy kicsit lelombozódtam.
Ne haragudj, de ez most nálad csapódott le.
Szóval Debrecenben Törökék laktak, az asszony és a két fiú. Itt lakott Gergely is, és őt látogatta meg Mekcsey.
A megdöbbentő hír pedig az volt, hogy tudtul adta Gergelynek Cecey Éva közelgő esküvőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!