Az első úszás órán mit szoktak csinálni?
Jövő héten megyek elöszőr úszásra,és szeretném tudni,hogy mivel kezdik az úszásórát,ha nem tudunk úszni.Én ilyen feladatra gondoltam:le a víz alá,hogy szokjuk ezt a közeget.
Hetente egyszeri 25 percen kell részt vennem az ilyen foglalkozáson,és így kell megtanulnom úszni.
Első órán inkább a technikát modnják el, gimnasztika van (alapos bemelegítés, és ez lesz is minden óra előtt)
esetleg láblógatás, ismerkedés a vízzel, fröcskölés..
Aztán fokozatosan egyre többet leszel vízben, kapsz majd labdát, deszkát, azzal kell siklani, fenntartanodmagad, majd az nélkül síklani és úszni.
Azonnal nem dobnak a mély vízbe
hát ilyen légzéses technikákat,
víz alá merülni és a levegőt ki fújni..
szóval ilyen egyszerű hasonló dolgokat:)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nekem nem egyszerű víz alá merülni,mert nem szeretem azt,amikor nem tudok levegőt venni.Úgy gondolom,hogy nekem enyhe hidrofóbiám van.Az oko,amik miatt ezt feltételezem:voltam strandon,de nem mertem eltávolodni a medence szélétől,mert féltem,hogy elesek,mert elvesztem az egyensúlyomat.Akikkel mentem,azok közül egy ember megtanított volna siklani,de én az elején fogtam a medence szélén lévő vízelvezető csatorna lyukacsos fedelét.Ugyanez az ember átvitt a medence másik oldalához,de eközben erősen kapaszkodtam a nyakába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!