Nyelvvizsga helyett emelt szint?
Figyelt kérdés
Mikor érettségiztem akkor jött be ez az emelt szintű dolog, és természetesen nem mertem bevállalni semmiből sem, bár a tanárok szerint javarészt bármelyik tantárgyra rágyúrtam volna még picit, összejött volna. No, de én féltem, pedig németből még emelt órákra is jártam. Olvastam, hogy emelt szinten 60% elérése után nyelvvizsgát adnak. Szeretném megszerezni, s olcsóbbnak tűnik egy szintemelő, mint nyelvvizsgára a vizsgadíj. Vagy rosszul gondolkodom?2009. szept. 15. 14:53
1/2 anonim válasza:
Próbáld meg. Nézd meg az előző évek emelt német érettségijeit, gyakorolj és készülj azokból.
Mindkettőre ugyanúgy fel tudsz készülni, mert a tételsort érettségre is megkapod, ill. nyelvvizsgára is (jobb esetben :)) és azt tudod-láthatod milyen típusfeladatokat tartalmaz. Tudsz rendelni emeltszintű felkészítő könyvet, és nyelvvizsgáknak is van gyakorlókönyve.
Az tény, hogy olcsóbb, de más intézménybe kell menned, mint ahova jártál, és én úgy látom egyre nehezebbek, inkább túlbonyolítottak az emeltszintűek. De nem megoldhatatlan.
2/2 anonim válasza:
emelt szintű érettségi 12 000Ft, nyelvvizgsa 20-25 ezer. Igen, olcsóbbnak tűnik:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!