Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes jogi asszisztensnek...

Érdemes jogi asszisztensnek tanulni?

Figyelt kérdés
A dolog vonz, lenne is lehetőségem most beiratkozni egy iskolába. A kérdésem, hogy érdemes-e belevágni, el tudok-e utánna helyezkedni? Ügyviteli titkáron is gondolkodtam, de az csak középszíntű, ellenben a jogi asszisztenssel, ami felsőfokú.
2009. szept. 15. 11:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem javasolnám. Nagyon nehezen tudtam vele elhelyezkedni, a fizetésem röhejesen alacsony, rengeteg a túlóra. Ügyvéd mellett dolgozom egyébként Nyugat-Dunántúlon.

2009. szept. 15. 13:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A nővérem is ez, havi fizetése 100 000 Ft, elméletileg a munkaideje 9-17-ig tart, de gyakran ér haza 20-21 körül
2009. szept. 15. 13:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Akkor ez nem a legjobb szakma, bár jobb lehet, mint bolti eladónak menni... Sajnos, nincs sok választásom. Viszont most azon gondolkodtam, hogy elvégzem ezt a szakmát, így 2 évem biztosított (mármint TB meg minden), s ez idő alatt összetudnék hozni 1-2 nyelvvizsgát. Így, ha nem is ezzel foglalkoznék utánna, megérte. Láttam, hogy gépírást is tanítanak, így még ez is jól mutathat az önéletrajzban, vagy szerintetek ez nagy marhaság?
2009. szept. 15. 14:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem marhaság. Csinálj valamilyen képzést, olyat, ami érdekel. Sokan csinálják pl. azt, hogy elvégzik az említett szakot, majd jelentkeznek újra jogásznak (mert előtte esetleg nem kerültek be). Egy kis jártasságot szereznek a dologban, mert több tárgyat be tudnak számítani a jogi tanulmányaikba, több idejük marad a másikokra. És egy jó gondolat, hogy addig nyelvvizsgázol. Szerintem így nem pocsékolás az a 2 év.

Ha nem akarsz jogász lenni, menj esetleg másik tanfolyamra, és úgy másra jelentkezz majd.

Mindenképpen jól mutat az önéletrajzban, ha az iskolázottságnál sok-sok tényező szerepel, csak nehogy túlképzett légy... :S

2009. szept. 15. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!