Menyire nehezebb az egyetemi érettségi mint a középfokú?
Sokkal.
Már ha az emeltszintűre gondolsz.
nem kel két nyelvet tudni, egyet sem az emelt érettségihez, hacsak nem nyelv érettségi. Jóval nehezebb mint a közép, de abban is magyart, vagy történelmet, vagy bioszt stb. kérdznek, csak sokkal mélyebb tudást igényel mint egy középszintű.
Ha nyelv, akkor is sokkal jobban kell tudni a nyelvtant, sokkal angyobb szókinsc kell hozzá..
érted már?
Hogy érted, hogy két nyelvet?
A lényeg, hogy ha emeltet csinálsz, jóval többet kell tudnod. Én pl matekból emelteztem, ezért csak azt "ismerem".
Először is: emelt szint és középszint. A középfokot nyelvvizsgára mondják. Na szóval amit tudok:
- a töri emelt szintű érettségi sokkal nehezebb mint a közép mert nem használhatsz atlaszt, sokkal több konkrétumot kell tudni mint középszinten évszámokat stb. DE nincs annyi félreérthető/kétértelmű forrásos feladat mint középszinten (pl a gagyi karikatúrák amikből semmit sem lehet kivenni)
- a nyelvek: na hát nyelvekből az emelt szintű érettségi B2-es szintű azaz középfokú nyelvvizsgával egyenlő nehézségű általában. Szerintem a nyelvi emelt szintű érettségik a legkönnyebbek
- a magyarról meg a matekról csak így általánosságban mert azokat annyira nem néztem de ahogy hallottam azok jóval nehezebbek emelten
remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!