Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Menyire nehezebb az egyetemi...

Menyire nehezebb az egyetemi érettségi mint a középfokú?

Figyelt kérdés
2009. szept. 14. 16:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal.

Már ha az emeltszintűre gondolsz.

2009. szept. 14. 16:39
 2/5 A kérdező kommentje:
jaj télleg emeltszintűre gondoltam csak nem jutott eszembe és amugy menyire sokkal pl 2 nyelvet kell tudni?
2009. szept. 14. 16:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

nem kel két nyelvet tudni, egyet sem az emelt érettségihez, hacsak nem nyelv érettségi. Jóval nehezebb mint a közép, de abban is magyart, vagy történelmet, vagy bioszt stb. kérdznek, csak sokkal mélyebb tudást igényel mint egy középszintű.

Ha nyelv, akkor is sokkal jobban kell tudni a nyelvtant, sokkal angyobb szókinsc kell hozzá..

érted már?

2009. szept. 14. 17:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy két nyelvet?

A lényeg, hogy ha emeltet csinálsz, jóval többet kell tudnod. Én pl matekból emelteztem, ezért csak azt "ismerem".

2009. szept. 14. 17:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Először is: emelt szint és középszint. A középfokot nyelvvizsgára mondják. Na szóval amit tudok:

- a töri emelt szintű érettségi sokkal nehezebb mint a közép mert nem használhatsz atlaszt, sokkal több konkrétumot kell tudni mint középszinten évszámokat stb. DE nincs annyi félreérthető/kétértelmű forrásos feladat mint középszinten (pl a gagyi karikatúrák amikből semmit sem lehet kivenni)

- a nyelvek: na hát nyelvekből az emelt szintű érettségi B2-es szintű azaz középfokú nyelvvizsgával egyenlő nehézségű általában. Szerintem a nyelvi emelt szintű érettségik a legkönnyebbek

- a magyarról meg a matekról csak így általánosságban mert azokat annyira nem néztem de ahogy hallottam azok jóval nehezebbek emelten

remélem tudtam segíteni.

2009. szept. 14. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!