Elég rossz tanulmányi-anyagi helyzetbe hoztam magam, hogy oldhatnám meg?
A helyzet: felvettek költségtérítéses egyetemre (150 000/félév), és diákhitel 2-ből finanszírozom. Most vagyok a 2. félévben, de nem tetszik, nem megy.
Nem merem abbahagyni, mert akkor 300 000 kimenne az ablakon és nem tudok helyette mást kitalálni magamnak, még okj-t sem tudok, ami passzolna hozzám. A másik pedig, hogy az idei felvételik már lezáródtak ugye. És mindenképpen szeretnék diplomát (tudom, egyesek biztosan máshogy gondolkodnak, de nekem ez fontos), ezek után viszont elgondolkodtató, hogy egyáltalán képes lennék-e rá.
Mit csináljak? :(
Mit tanulsz most?
A fėlévet biztosan befejeznėm, aztán pótfelvételin keresnék mást.
Angolt. Megbántam, rossz döntés volt.
Én is a pótfelvételit szerettem volna, de ott is csak költségtérítésesre lehet jelentkezni és azzal együtt már hatalmas adósságot halmoznék fel!
Ha nagyon nem megy és nem szereted akkor én abba hagynám.
Felesleges még több tandíjat költeni. Ezt a félévet fejezd be, és ne kiiratkozz, hanem paszíváltas egy évet. Az alat elmehetsz dolgozni, és utána is eltudod dönteni mi legyen.
Nehéz fizikai munkát, megélni nehéz lenne, de ha otthon maradsz és nem költesz luxusra akkor a tandíjtól megszabadulnál elég hamar.
Menj el egy középiskolába, technikusi képzésre, vagy valami OKJ-ra amit ötöd éven tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!