Ha elvégeztem az érettségit és utána pesten tanulok tovább pl rendszergazda technikumon és az első év után át akarok iratkozni pl fehérvárra rendszergazda technikumra. Akkor vissza kell térítenem a tandíjat a budapesti sulinak?
Ha lehet ne rendszargazda szakot válassz, kerüld az informatikusi pályát.
Ha nincsenek kapcsolataid, esélytelen munkát találni, mondom ezt úgy hogy 3 éve végeztem Általános rendszergazda felsőfokú képzésen, az első 1-1,5 évben rengeteg helyre elküldtem az önéletrajzot, max ha 10 helyről hívtak vissza, de oda sem vettek fel.
Az egyik helyen (általános iskola) meg brutto 94-et akart adni, 1,5 órányira volt a lakóhyelmtől és a pesti felnőtt bérlet 10 000 Ft. Annak akkor olyan 70 ezer körül volt a nettoja. És rendszergazdaként a Gizikét, meg Magdikát kellett volna betanítani outlook hazsnálatára, bevinni a térképet meg az írásvetítőt órára, meg rendezvényeken fotózni, karbantartani az iskola weblapját, stb.
Mindenes lehettem volna éhbérért és még nekem kellett volna megköszönni hogy egyáltalán alkalmaz.
Azóta 4 munkahelyem volt voltam árufeltöltő (a fizetésből leraktam avagyonőrit+fegyvervizsga), pénztáros, értékszállító, most bankban őrködöm (minimálra bejelentve netto 95-ért 7 percre van gyalog a munkahely).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!