Most küldték ki az ujj fajta diákigazolványom, de viszont nem adtak hozzá matricát 16 vagyok tankötelet kell rá matrica vagy nem?
olvastam itt már mindent valaki azt írja , hogy kell matrica valaki azt nem.. most el szeretnék utazni és attól félek , hogy a sofőr nem ad diák jegyet ha nincs rajta matrica viszont ott az életkorom és hogy most küldték ki nem régen.
Esetleg valaki volt már így hogy a busz sofőr nem adott diák jegyet a matrica végett????
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
16/L
Nem kell rá matrica.
És te még 18 éves korodig vagy tanköteles, a 16 azokra vonatkozik először, akik ebben a tanévben kezdték a középiskolát.
Köszönöm a válaszod!
Remélem nem kötnek bele a buszsofőrök mert ha igen nem tudom mi tévő legyek!!? Messzire utazom.
Vidd magaddal a jogszabályt :)))
362/2011. Korm.rendelet: 37. § (1) A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti.
és a 2012. évi CXC törvény alapján vagy tanköteles 18 éves korodig :)
„Azok a tanulók, akik tanulmányaikat
az iskolai nevelés-oktatás kilencedik évfolyamán a 2011/2012. tanévben vagy azt megelőzően
kezdték meg, tankötelezettségük azon tanítási év végéig tart, amelyben a tizennyolcadik életévüket
betöltik.”
Én megtettem, hogy kezébe nyomtam kalauznak a vonaton törvényt :)
Köszönöm a válaszod! :)
Hát az lesz , ha kötözködni próbál :)
De kedvezményesen utazhatok???? mármint diák jeggyel?
Köszönöm a választ előre is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!