Fizika vagy biológia, melyiket választanátok?
Hogy miért jelentkezik annyi embert azt nem tudom, szerintem azt hiszik, hogy vmi könnyű szak, meg hogy azt tanulják majd ott, mint a gimiben. Meg nem utolsó sorban alacsony ugye 260 embert felveszenek (hogy miért, az egy baromi jó kérdés) és ezért a ponthatár is baromi kevés, mikor én mentem 2 éve 280 vmennyi volt, tavaly asszem sokkal kevesebb.
Úgy szivatják, hogy nem tudás alapján osztályoznak, a tanterv is úgy épül fel, hogy egy kis hiba és csúszol 1 évet (van olyan tárgy 2. félévben, amire a következőbe 6 másik tantrágy épül, ha az az egy nem sikerül, nem tudsz utána felvenni jóformán semmit). Volt olyan tantárgy, ami ilyen kis tötlelék tárgy amúgy, de azért kötelező, na ott a tanár szerintem el sem olvasta a vizsgákat, csak találomra ráírt egy jegyet. Én hibátlanul leírtam mindent és örültem a 2-esnek, de vki nem volt ilyen szerencsés, mert ugyanerre 1-es kapott és most 3/3-as lesz ebből a tárgyból.
Vmint sok felesleges dolog van, amit meg kell tanulni (bár ez minden szakon van gondolom), pl. fasciklulus, 200 növényt besorolni (rend, alosztályág, alosztály, osztály , altörzság, altörzs, törzs, ország, nemzetség stb) latinul és magyarul is, és ezt 1 perc alatt visszamondani. Ugyanez az állatokkal is, és ezek mellett ugyanúgy ZH-zás is van csak hogy ne legyen időd megtanulni ezeket.
1. mindkettő nagyon szép tudomány
2. aki szerint a fizika könnyebb, az szimplán nem tudja, mi az a fizika, vagy csak beböfögött valamit - menj fel az Elte vagy BME honlapjára nézelődni...
3. fizikával jobban el tudsz helyezkedni, és ha igazán jó vagy belőle, sokat is kereshetsz (de akkor tényleg legyél penge)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!