Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek a pszichológia...

Szandy :) kérdése:

Szerintetek a pszichológia olyan szak, amely tetszetős Istennek?

Figyelt kérdés

2013. márc. 1. 22:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Én úgy érzem,hogy a pszichológusi állás nem akadályozna gondot,már ami a hitemet illeti.

De hogy értetted azt,hogy a hitem megakadályozna abban,hogy pszichológusként dolgozzak???

2013. márc. 2. 22:42
 12/15 anonim ***** válasza:

Nos a pszichológiának sok ága van. Munkapszichológia, reklámpszichológia, coach, stb.... sok területen alkalmazzák őket és nem az embereken való segítés céljából.

De aki még pályaválasztás előtt áll azoknak a 99,9%-a ha pszichológus akar lenni a klinikai pszichológiára gondol, azaz terápiákat folytató pszichológusi munkakörre, ahol az embereken való segítés a cél. A soraidból azt vettem ki hogy Te is ezt fontolgatod. Jól gondoltam? Milyen vallású vagy egyébként? A válaszomat folytatom ha válaszoltál.

2013. márc. 3. 12:56
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen,ha elvégezném a pszichológiát 100%,h olyan ágát választanám,ahol az embereknek tudnék segíteni :)

Református vagyok :)

2013. márc. 3. 16:23
 14/15 anonim ***** válasza:
A terápia szabályai szerint azt hogy Te miben hiszel, mi a világnézeted kívül kell hagynod a rendelő ajtón. Lényegtelen hogy a terapeuta ateista, református vagy mohamedán vallású éppen. Szóba sem hozhatod a vallást mint megoldást a problémára. Hogyan tudsz hitelesen segíteni ha Te magad sem hiszel (csak megtanultad) az egyetemen a terápiás módszert? Pláne ha a lelki problémái olyan pl. jellegűek ami a 10 parancsolatba ütköznek, és megoldás csak az újbóli és újbóli megszegés a terápiás mód? Vagy ennyire nem vagy vallásos hogy ez problémát okozzon?
2013. márc. 3. 18:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Húúú...ezen még nem gondolkoztam el...de mondjuk van egy ismerősöm,aki gyermekpszichológus és azon belül eléggé vallásos ember...és Neki nagyon jól megy :)
2013. márc. 3. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!