Ha egy egyetemen megszabják, azt hogy például Msc re50 diákot, vehetnek fel államilagra de jelentkeznek mondjuk 100 an de ebből a 100 jelentkezőből csak 70 diák éri el az államilag finanszírozott ponthatárt. Akkor mi a helyzet?
Mármint miből hogy válogatnak? A pontszám alapján rangsorolnak, és ugye az első x (jelen esetben 50) embert veszik fel.
Gond csak akkor van, ha sok embernek azonos a pontszáma, és így vagy több, mint 50 vagy kevesebb embert vehetnének fel. Ilyenkor lehet, hogy valami más szempont alapján válogatnak az azonos pontszámúak közül.
Mindenkinek megvan az adott pontszáma, sorba rendezik ez alapján és elvágják a listát 50 ember után. Az utolsó felvett ember pontszáma lesz a ponthatár.
Ha több embernek azonos pontszáma van, akkor (szerintem!) egy ponttal megnövelik a pontszámot, így nem 50 embert vesznek fel, hanem kevesebbet. És a maradék helyet meghirdetik pótfelvételin költségesként. Így a logikus, mert így éri meg az államnak meg az egyetemnek is.
Ezt nem tudom, hogy Bsc diplomáért kapsz e pluszpontot, de találtam egy ilyet:
Nézz utána részletesebben.
De ha csak járták Bsc szakra (szval nem végezted el), akkor 100%, hogy nem jár semmi előnnyel (pluszpont, v ilyesmi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!