Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Önéletrajz egyetemre. Kérdések?

Önéletrajz egyetemre. Kérdések?

Figyelt kérdés

Egyetemre kell a jelentkezési laphoz csatolni önéletrajzot és motivációs levelet, illetve külön az egyetemnek is el kell küldeni, beszéltem a tanulmányi osztállyal.

- Vázlatosan vagy egybefüggő szöveggel írjam?

- Mire térjek ki benne? Ha csak az iskoláimat, nyelvvizsgáimat írom bele, elég rövid lesz. Érettségieredményt sem tudok beleírni, csak azt, amit előrehozottan csináltam, hiszen tavasszal fogom a többit (matek, magyar, törit) megcsinálni. Hobbikat, érdeklődési kört gondolom, nem kell beleírni, vagy igen?

-Személyes adatokat, e-mail címet, telefonszámot hol tüntessem fel? Ja, és a pontos címemet fel kel tüntetni vagy csak a várost?

Motivációs levél: Azt tudom, hogy azt kell leírni benne, miért az adott szakra akarok jelentkezni, miért lehetnék jó szakember. Ebbe bele kell írni a hobbit, érdeklődési köröm, ha az a szakhoz kapcsolódik?

Bocsi a sok kérdésért, nézegettem már neten mintákat, de azok olyanok voltak, amik álláskeresésre alkalmasak, nem továbbtanulásra. Nagyon szépen köszönöm előre is a fáradtságot! :)

2013. febr. 20. 19:54
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja, és a családomról kell említést tennem?
2013. febr. 20. 19:58
 2/3 anonim válasza:
100%

[link]

Ezen a linken nézz meg néhány mintát, hogy lásd hogy kell kinéznie!

Célszerű bekezdésekre tagolni, mert akkor áttekinthetőbb. A lényeg, hogy személyes adatok, végzettség, munkatapasztalat (ha nincs egyéb tapasztalat pl.diákmunka), nyelvismeret és személyes információ legyen benne. Ezek a főbb pontok, aztán személy szerint szabhatod. Az amerikai típusú Önéletrajznál az években visszafelé haladva kell írni, tehát a mostani évvel kezd 2013-ban .... tanulok, és aztán visszavezetni az Általános Iskoláig.

Személyes adatok: Név

Születési hely és idő

Állampolgárság

Lakcím

Telefonszám és E-mail cím

Végzettség: 2013- jelenleg a... iskola hallgatója vagyok.

2009- ben Általános Iskolát végeztem...(hol)

Munkatapasztalat: Ide írhatsz diák munkát vagy bármilyen gyakorlatot ami van.

Nyelvismeret: Írd le milyen nyelvet beszélsz, milyen szinten és nyelvvizsgádat is ha van.

Személyes információ: Ide írhatsz bármit magadról,ide írhatod a hobbidat is. Pl. 18 éves vagyok, független, energikus. Hobbim....

Fényképet csatolj hozzá! Szüleidről elég ha megemlíted őket, pl. Szüleimmel élek. ennyi elég, mert magadról kell írnod!

A motivációs levél külön lapra kerüljön és úgy kell megírni, mint egy levelet: címzéssel, aláírással, keltezéssel ellátva. Ide kell megírnod a vezetőnek, vagy iskolának, hogy miért jelentkeztél,és miért választottad ezt az állást/vagy iskolát. Mi alapján döntöttél, hogy őket választod stb.

Tisztelt Igazgató Úr!

Mellékelten küldöm az Önéletrajzomat. Szeretnék a .... iskolába jelentkezni, mert felkeltette az érdeklődésemet.

Tisztelettel:

dátum, aláírás

Csak a lényeget próbáltam leírni. Több lehet benne és bármit beleírhatsz még amit szeretnél. Ez csak egy vázlat! Sok sikert!

2013. febr. 27. 17:25
 3/3 anonim válasza:
100%

Az előző író vagyok.

Elnézést kérek, kihagytam a Képességek, készségek címszót az Önéletrajzból. A nyelvismeret alá írhatod:

Képességek, készségek: Ide írd azokat a képességeket, ami megkülönböztet a többi jelentkezőtől, és amiben jó vagy! pl. jó kommunikációs készség, számítógépes programok ismerete stb.

Arra vigyázz, hogy ne legyen túl hosszú az Önéletrajz!

2013. febr. 27. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!