Elvégeztem a biosz alapszakot, de nyelvvizsga hiányában nem tudok Msc-re jelentkezni, viszont nagyon szeretnék tanítani. Hajlandó lennék az elejéről kezdeni az egészet csak tanár lehessek. Viszont az a baj, hogy nem vagyok már olyan fiatal.Lehet hogy hülyeség lenne, hiszen ez újabb 5 év és bioszból már megvan a bsc-m. Ráadásul sokan azt mondják, hogyha el is végzem, akkor már úgysem fognak felvenni sehová dolgozni, mert inkább a fiatalabb munkaerőt keresik. Szóval, ha a szívemre hallgatok, akkor belevágok, viszont ha az eszemre, akkor nem. A véleményetekre lennék kíváncsi. Belevágnátok?
2013. febr. 20. 13:19
1/7 anonim válasza:
"hiszen ez újabb 5 év és bioszból már megvan a bsc-m" Először is mi az az 5 év? a Bsc 3 éves, nem 5, a Bsc+Msc összesen 5 év, az Msc 2 év. csinálj meg 1 nyelvvizsgát és felvételizz Msc-re, semmit nem kell újból tanulnod!!!
2013. febr. 20. 13:28
2/7 anonim válasza:
A diploma feltétele a nyelvvizsga, osztatlan tanárképzésben is kell majd hozzá.
2013. febr. 20. 13:32
3/7 anonim válasza:
Na jó de neked ahogy írtad megvan az alapszakod, azaz neked csak Msc-re kell felvételizned, ami két év. Az hogy most mi lett osztatlan és mi nem, arról nem tehetsz, visszamenőleg nem mondhatják azt neked hogy dobd ki a 3 éved, te mehetsz Msc-re, akik most 2013-ba felviznek, azok kezdenek osztatlanban (ha igaz ez az új szabályozás)
Ezért írtam szerintem érthetően hogy csináld meg a nyelvvizsgát és felvételizz Msc-re.
2013. febr. 20. 13:36
4/7 anonim válasza:
Osztatlan tanárira SEMMIKÉPP se jelentkezz. Msc-re kell.
2013. febr. 20. 13:38
5/7 anonim válasza:
Nézzük csak:
Osztatlan tanári: 5+1 év (mármint az egyetemi szintű)
Tanári mesterképzés: 2,5 év.
Tehát a különbség 3,5 év. Ha ennél jóval hamarabb nem bírod megcsinálni a nyelvvizsgát, akkor ...
Ja, és osztatlan tanárin hiába számítanának be egy rakat tárgyat, mivel új a tanterv, ezért sokadik féléves tárgyakat nem fogsz tudni egyből felvenni, tehát a beszámíttatással nem fogsz évet spórolni.
2013. febr. 20. 14:39
6/7 anonim válasza:
az osztatlan tanárira milyen nyelvvizsga kell hogy megszerreze valami a diplomát?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!