Mi hogy van? Szalagavató! Negyedikesek! Vagy akik jártasak a témában.
Most vagyok 12.es gimis... mindenki mást mond.. valóban csak 100- 200 ezer (forint/fő) -ből lehet kivitelezni egy ilyen eseményt? a ruha tánctanár... vagy ez mese habbal?
Anyuék már a plafonon vannak.. nem azt mondom h csövesek vagyunk, de épeszű ember azért megnézi mire költ..
És még egy kérdés:
ebből kb mennyi megy zsebből?
5000 forintot szedtünk évente.. 20fős osztály.. úgy számoltuk h 250- 300e-nek kellene lennie...
köszönöm előre is a válaszokat...
Nem tudom, kitől hallottad ezt az összeget, én úgymond "elit" gimnáziumba jártam, extra kívánságok a buzgómócsingok részéről... De mindenki annyiból kivitelezi, amennyit rá tud szánni, meg ugye fiú-e vagy lány ez is számít, ja és hogy hány félét táncoltok.
pl.:
"Menyasszonyiruha"-kölcsönzés: 15 rugó
estélyi ruha: 20 rugó
cipő: 5 rugó
belépők: 10 rugó (nálunk csak 3 ismerőst lehetett hívni)
haj: 2 rugó
lehet folytatni a sort, igénynek megfelelően
köszi a wálaszt... 'belépők: 10 rugó'?
nálunk 800..és korlátlan... wiszonylag nagy a hely.. és a 11.nek nagyobb a bevétele.. mert ők rendezik nekünk.. nálunk nincs estélyi... csak menyasszonyi ruha + kosztüm a szalag tűzésnél...
Én is most vagyok 12.-es. :) Nálunk fizetni kell majd ugye a keringőt (ez páronként nem túl drága, de most nem tudom még megmondani, hogy mennyi, majd csak pénteken). :) Ugye a keringőhöz járó gyönyörű ruha :) AZ tényleg 15-20 ezer ft között mozog, hacsak nem valami híres tervezőtől veszed... :P
Utána kell ugye a kosztüm. Ott az anyag árát kell fizetned, ez méterenként 1500-tól a csillagos égig. :) Plusz a varratást, ami szintén 15-20 ezer forint.
Az osztálytáncot nem tudom mennyibe kerül, de szerintem nem egy ördöngös összeg, osztálypénzből kijön. Azoknak is, akiknek nincs olyan sok elrakva, mint nektek. :)
Mert például mi minden évben mentünk kirándulni. :)
Az, hogy mennyi megy zsebből, az változó. Attól függ, hogy előtte mire mennyi pénz ment el a négy év alatt. :)
Egyelőre én is még csak ennyit tudok. :)
Hova valósi vagy? :)
Írj privibe, ha gondolod. :)
AS.
nekünk ha minden igaz eléggé lejjebb táncikáltak az árak,
és jéézusom olyan kiborító az osztály többsége mellényt akar.. nem tudom elképzelni azt majd egy elegáns estére, vagy egy főiskolai vizsgára.. szerintetek jól fogunk vele járni?
a másik meg h nem díjazzák a tanárok, h a magyar iskolagimnáziuma a szlovák iskola tornatermébe rendezze meg az eseményt...:S mert az szlovák.. ezen megy a harc:S:@ a magyar sulink tornatermében akarják megcsinálni kb 10x20 m.. a szlovákiskola tornaterme 3x akkora majdnem 300 ember h fog elférni 10x20 m- ben?
Nekünk pár ezer forintot adott a suli a ruhakölcsönzésre, ill. páronként kellett azt a 3-4 ezer forintot beosztani. Nem mentem vele sokra, a hajamat meg a sminkemet fizettem belőle (a fiúk nagylelkűen lemondtak az összegről :P)
a ruhám 15 volt, de valóban nagyon szép (többen kaptak 4-5ért is, azok a színházi meg tánciskolás ruhák voltak, agyonhasznált, régimódi, büdös.. ruhák)
belépőnk pontosan nem tudom mennyi volt, 2-3 embert vihettünk ingyen, a többiért már fizetni kellett, 3-500 forint/fő azt hiszem.
a tanár 2 hónapig tanított, már nem emlékszem mennyit kért..:( a kosztüm kb 10-12ezerre jött ki.
nekünk osztálypénzből nem kellett költenünk
köszi a választ:)
mi is 10 fölött gondolkozunk menyasszonyi ruhában... anyuéknak lesz ám terhelés, már ha engedik a szlovák iskolát, amúgy nem jelenet meg, akkor viszont olcsón megjárom:)
Szia. nekünk "olcsón" kijön a szalagavató.
1800 a tánctanárnak fejenként. (11 pár)
a ruhát iszonyúan olcsón kölcsönöztük ki és gyönyörűek a ruhák 3000ft királykék
ügye a tanároknak meg a szülőknek szokás adni virágot, mi rózsát választottunk. az olyan 22000ft
meg ügye az inget megkellett venni 2000ft
meg nyakkendő lesz lányoknak fiúknak az 700ft.
meg az osztályfőnöknek és a tánctanárnak vettünk virágcsokrot, meg ilyen kis apróságokat.
a szalag is olyan drága volt 90 ft
jó mondjuk mi havonta szedtunk 9.-től 1000 ft-ot
pedig nem elit gimnázium vagyunk:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!