Hogyan készüljek fel a biológia emelt érettségire (tippek, öletek)?
Már csak pár hónapom van, de nem sikerült olyan jól a próbaérettségi amit megírtam. Szeretnék javítani s pótolni. De olyan sok az anyag s nem tudom hol is kezdjem...
Tudnátok segíteni?
Szerezz be egyetlen egy könyvet, amiből szépen meg tudod tanulni az elméletet ,s vele párhuzamosan csinálj egy feladatgyűjteményt. Minél hamarabb kezdj el komplett feladatsorokat csinálni, amire nem tudod a váalszt, annak azonnal a könyvekből járj utána, így megmarad. Ne as megoldókulcsból lásd, hogy mi a válasz, hanem Te magad keresgéld ki, mert úgy fog az megmaradni.
Amiből én tanulok most: a Panemsulis biosz könyv (nagyon elégedett vagyok vele), a nagy zöld feladatgyűjtemény, plusz a Sebőknés esszé feladatok (vagy mi a bánat). Ez is jó, bár ezt majd akkor fogom részletesebben elővenni, ha teljesen átvettem az elméletet. Van még egy Sebőknés könyvem, de az kifejezetten szóbelire van, addig elő sem veszem.
Egyébként mindig az a legjobb, ha az elejétől kezded. A Panemsulis könyv amúgy is a követelményrendszer szerint épül fel, kezdi a biosz tárgyával, biokémiával sejtbioszszal, növények, állatok, ember, genetika, ökológia. Így, szépen sorban. Ne ugorj át semmit és mindegyikhez csinálj valamennyi feladatot. Főleg azokhoz érdemes, ami annyira nem megy (mondjuk amit a próbaérettségiben is elrontottál). Nekem pl a növényes rész megy legkevésbé, így az ahhoz tartozó összes tesztet végig csináltam már és vár rám egy ismétlés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!