Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan készüljek fel a biológi...

Hogyan készüljek fel a biológia emelt érettségire (tippek, öletek)?

Figyelt kérdés

Már csak pár hónapom van, de nem sikerült olyan jól a próbaérettségi amit megírtam. Szeretnék javítani s pótolni. De olyan sok az anyag s nem tudom hol is kezdjem...

Tudnátok segíteni?

2013. febr. 15. 23:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerezz be egyetlen egy könyvet, amiből szépen meg tudod tanulni az elméletet ,s vele párhuzamosan csinálj egy feladatgyűjteményt. Minél hamarabb kezdj el komplett feladatsorokat csinálni, amire nem tudod a váalszt, annak azonnal a könyvekből járj utána, így megmarad. Ne as megoldókulcsból lásd, hogy mi a válasz, hanem Te magad keresgéld ki, mert úgy fog az megmaradni.

Amiből én tanulok most: a Panemsulis biosz könyv (nagyon elégedett vagyok vele), a nagy zöld feladatgyűjtemény, plusz a Sebőknés esszé feladatok (vagy mi a bánat). Ez is jó, bár ezt majd akkor fogom részletesebben elővenni, ha teljesen átvettem az elméletet. Van még egy Sebőknés könyvem, de az kifejezetten szóbelire van, addig elő sem veszem.

Egyébként mindig az a legjobb, ha az elejétől kezded. A Panemsulis könyv amúgy is a követelményrendszer szerint épül fel, kezdi a biosz tárgyával, biokémiával sejtbioszszal, növények, állatok, ember, genetika, ökológia. Így, szépen sorban. Ne ugorj át semmit és mindegyikhez csinálj valamennyi feladatot. Főleg azokhoz érdemes, ami annyira nem megy (mondjuk amit a próbaérettségiben is elrontottál). Nekem pl a növényes rész megy legkevésbé, így az ahhoz tartozó összes tesztet végig csináltam már és vár rám egy ismétlés is.

2013. febr. 16. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!